У Коломиї провели реколекції для медиків: “Боже об’явлення та його терапевтичний характер”
  • Чтв, 09/08/2018 - 19:37

Символічно 9 серпня, у день великого цілителя св. влкмч. Пантелеймона, в Катедральному соборі м.Коломиї провели реколекції медичних працівників під назвою “Боже об’явлення та його терапевтичний характер”. Захід відбувся за спільної організації Комісії Душспастирства охорони здоров‘я Коломийської єпархії УГКЦ та Коломийського міського центру ПМСД.

Розпочались духовні віднови з Архиєрейської Божественної Літургії, яку у співслужінні духовенства очолив владика Василій (Івасюк). Відтак зі словом проповіді до присутніх медиків звернувся реколектант, доктор біблійного богослів‘я о.Іван Січкарик.

Основну увагу проповідник звернув на “Біблію”, зазначивши, що це Писання має терапевтичний характер. Також священик сказав, що сьогоднішній день, коли наша Церква вшановує пам’ять чудового лікаря св.Пантелеймона, повинен стати заохотою й нагадуванням того, що Господь  кличе кожного з нас до доброго сповнення свого покликання. “Кожен день ви, дорогі лікарі, повинні сповняти волю Творця так, щоби могти його записати до Царства Небесного”, – настановляв о.Іван Січкарик.

Після Літургії о.Іван провів для присутніх дві реколекційні науки. В першій – реколектант пояснив про невід‘ємне лікування душі та тіла. Адже “тіло, – на думку священика, – гробниця для душі, коли воно стає немічним”.

У другій духовній науці присутні розлянули місця у Святому Писанні, де йдеться про зцілення. Кожна людина потребує Божого милосердя, щоб бути спасенною і через те лікар, священик, медбрат – є покликані наслідувати Христа в своєму житті”, – пояснював реколектант. Вкотре наголошуючи на читанні Святого Письма, священик пригадав слова Івана Золотоустого, який про це каже так: “Справді, з усіх недуг, що обтяжують людську природу, нема ні однієї – ні душевної, ні тілесної, що не могла б дістати ліку зі Святого Писання”.

По завершенню відбулось спілкування в форматі питання-відповіді, після чого владика Василій подякував реколектанту о.Івану Скірчуку за те, що радо відгукнувся на запрошення і сповнив своїми духовними науками серця присутніх. Також єпископ висловив слова вдячності голові Комісії Душспастирства охорони здоров‘я Коломийської єпархії о.Юрію Савчуку за організацію й проведення реколекцій. Відтак присутні отримали архиєрейське благословення, а разом з тим пам’ятні подарунки.

Автор: Діана Чавага, прес-секретар єпархії