У Коломиї відбулась презентація книги професора Володимира Сергійчука “Андрей Шептицький”
  • Пон, 12/10/2015 - 14:34

У неділю, 11 жовтня, в Коломиї відбулась презентація книги професора Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимира Сергійчука під назвою “Андрей Шептицький” із серії “Українські державники”. Презентацію відвідав Преосвященний владика Василій (Івасюк), єпарх Коломийсько-Чернівецький УГКЦ, а також представники влади і місцевої інтелігенції.

Владика Василій відзначив важливість дослідження історії нашої Церкви та держави, а зокрема великої духовної спадщини українських світочів, до яких належить Великий Митрополит Андрей. Єпископ також побажав автору натхнення для написання інших книг релігійного та патріотичного спрямування.

Автор книги розповів про свою працю над книгою, а також поділився з присутніми своїми планами щодо написання інших книг про видатних постатей нашої держави. Історик називає праведного Митрополита Андрея Шептицького українським державником, оскільки з перших кроків своєї діяльності ієрарх УГКЦ думав про Україну.

Всі присутні мали можливість задати питання професорові, а також отримали в подарунок представлену книгу, яку кожному особисто підписав сам автор.

Архієрей подякував голові Коломийської РДА Любомирові Глушкову за організацію зустрічі з талановитим дослідником історії України.