У Коломийській єпархії священиків будуть вчити працювати з молоддю
  • Птн, 05/10/2018 - 17:21

4 жовтня в єпархіальному управлінні Коломийської єпархії відбулося засідання Комісії у справах молоді.

Поштовхом до зустрічі став заклик Блаженнішого Святослава до духовенства, в якому Глава і Отець УГКЦ попросив молитися в особливий спосіб за активну діяльність Синоду Єпископів, який днями проходить у Ватикані і присвячений темі молоді.

На початку засідання до душпастирів звернувся правлячий Архиєрей Коломийської єпархії Василь (Івасюк), який наголосив на тому, що священики повинні вміти «шукати шляхи до серця молодих людей». Комісії у справах молоді бр. Августин-Іван Василь Векляк, ЧСВВ, поділився думками щодо проведення та участі в майбутніх заходах, зокрема молодіжній зустрічі ТЕЗЕ. Також присутні обговорили пропозиції і узгодили, що в кожному деканаті з жовтня до листопада відбудуться молодіжні зустрічі, програма яких є довільною. Опісля було зачитано Декрет про призначення священиків координаторами Комісії у справах молоді в кожному деканаті єпархії.

Учасники зібрання одноголосно підтримали ідею проведення навчання для духовенства єпархії про те, як працювати з молоддю. Час тренінгу затвердили на 12-13 листопада, саме тоді зі священиками працюватимуть тренери з Патріаршої комісії у справах освіти і виховання.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://kolugcc.org.ua