У Коломийсько-Чернівецькій єпархії молитовно вшанували світлої пам’яті владику Миколая Сімкайла
  • Суб, 22/11/2014 - 13:24

21 листопада світлої пам’яті єпископові Миколаєві Сімкайлу виповнилося б лише шістдесят два роки. У головному храмі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ - катедральному соборі Преображення Христового,  заупокійною молитвою у Літургії вшанували пам’ять покійного кир Миколая.

Священики храму згадували особистість мужнього архієрея, який відважився піти на служіння Богові у важкі часи підпілля та був вірним учнем Ісповідника віри владики Павла Василика. Активне душпастирювання, будівничі справи, налагодження харитативної діяльності через благодійний фонд “Карітас”, відкриття сиротинця у Коломиї, постійна опіка інвалідами та знедоленими, унікальна колекція врятованих від знищення ікон та сакральної атрибутики  - ось невеликий список великих справ владики Миколая, про які цього дня згадували у Коломийсько-Чернівецькій єпархії.

На могилі владики Миколая цього дня було велелюдно. Священики собору очолили тут Панахиду і разом з парохіянами молилися за упокій душі кир Миколая. Була присутня родина Сімкайлів, племінниця владики Павла Василика - Надія Ходак, а також чимало просто вдячних людей. Помолитися до могили єпископа Миколая прийшли також працівники Коломийського Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. о.  Йосафата Кобринського на чолі з директором Ярославою Ткачук. 

“Змалку я вірив і невпинно молився за краще майбутнє Церкви та українського народу”, - з інтерв’ю владики Миколая 2012 року.