У Коломийсько- Чернівецькій єпархії УГКЦ проходила «Академія успішної молоді»
  • Чтв, 07/04/2016 - 12:15

У Коломийсько- Чернівецькій єпархії УГКЦ впродовж чотирьох тижнів останнього місяця проходила «Академія успішної молоді» (АУМ). Вишкільні курси для лідерів молодіжних християнських організацій (МХО), що діють при парафіях єпархії проходили в Надвірній, Івано- Франківську та Яремчі. На завершення, цими вихідними, 2-3 квітня, близько 50 молодих людей, які були делеговані парохами з Коломиї та околиць, мали можливість відкрити власні лідерські здібності, розвивати та аналізувати свої дії згідно даних Богом талантів на тренінгах, проведених тренерами зі Львова. Оленка Карнаух - Надвірна, Оксана Оліярник – Яремче, Анастасія – Івано-Франківськ та Галина Василиця з Коломиї постарались в доступній формі донести до повних ентузіазму слухачів методи активізації молоді в спільнотах. Тренували й навики долання труднощів в командах, скориставшись порадами з власного досвіду.

Постійним гостем був правлячий архієрей Коломийсько- Чернівецької єпархії, який неодноразово наголошував, що молодь – надія Церкви і закликав учасників АУМ вчитися використовувати власний потенціал для служіння ближньому. 

Під час тренінгу поставало багато питань, серед яких варто виокремити актуальне: «Як запросити до храму людину ХХІ століття, яка «обвішана» гаджетами, живе у вимірі соціальних мереж і спілкується у чаті?». Важливим відкриттям було те, що Добру Новину покликані нести усі, як єпископи, священники, монахи так і молоді люди. Кожен це робить у міру своїх можливостей використовуючи дані йому інструменти. Молодь відкривала Богом дані таланти, шукала їх способи реалізації у реальному світі і почала мислити глобально, мислити стратегічно стосовно розвитку талантів та їх застосування у спільнотах, до яких вони належать. 

Одним із завдань вишколу було розширити рамки та способи мислення молоді, розхитати стереотипне мислення, яке часто блокує діяльність. У ході тренінгу учасники дійшли висновку, що в Україні було створене середовище, де багатьом поколінням не давали можливості приймати рішення, що звільняло їх від відповідальності. Саме для того роз’яснювалась суть відповідальності та лідерства, акцент ставився на те, що лідерство – не привілей, як вважає переважна більшість українців, а місія і служіння. 

Молоді люди вчились ефективно комунікувати, співпрацювати у команді, долати труднощі і йти вперед. Наша молодь покликана від служіння на парохіях до служіння усім верствам потребуючих прошарків. Від особистісного розвитку до зміни менталітету і вміння брати на себе відповідальність, кожний в міру своїх можливостей і місця, куди послав його Господь. 

Надіємось, що це молоде покоління зможе донести зміни і відбудувати нову, омріяну в думках і помислах Україну, в якій міцно вкореняться християнські цінності.