У Колумбії вбили англіканського священика
  • Пон, 30/09/2013 - 18:36

28 вересня вранці в колумбійському місті Медельїн вбили англіканського священика. Як і у випадку вбитих напередодні двох католицьких священиків, його позбавили життя за допомогою вогнепальної зброї.
48-літній о. Луїс Хав'єр Сарразола Усуга був фізично неповносправним. Упродовж багатьох років він пересувався в інвалідному візку. Він жив у робочому районі Медельїн багато років. Священик керував фундацією, що підтримує англіканську спільноту. Про те, що щось відбувається у квартирі священика на першому поверсі будівлі, поліцію повідомили сусіди, які почули крик священика. Наразі невідомі мотиви злочину, не затримали також злочинців.

Натомість щодо вбивств двох католицьких священиків у місті Ролданілло поліція припускає, що сталося пограбування. Можливо, вбивці сховалися в церкві під час вечірнього богослужіння і близько 22.30 через святиню увірвалися в будинок священика, де скоїли злочин. Із залишених слідів виникає, що принаймні один з нападників під час нападу був поранений.

Архиєпископ Даріо де Хесус Монсальве Мехія назвав вбивства священиків святотатством. Митрополит Калі вважає, що з цієї причини Церква повинна відлучити злочинців. Єрарх знову закликав до загального роззброєння в Колумбії.

О. Ектор Фабіо Енао з комісії єпископату у справах соціального душпастирства нагадав, що з 1984 року в Колумбії вбили 85 священиків. «Немає сумнівів, що кожне вбивство має засудити суспільство і змушує говорити про повагу до людського життя. Однак варто зазначити, що в цьому випадку обставини є більш болючими, бо стосуються людей, які присвятили своє життя служінню Євангелію», – сказав о. Енао.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va