У Колумбії застрелили пастора
  • Птн, 23/08/2019 - 13:43

Застрелений священнослужитель євангельської громади Колумбії. Відповідно до припущень, вбивство було замовним. Пастора Плінія Рафаеля Сальседо виявили застреленим у своєму будинку в селі Ла-Каукаї, в місті і муніципалітеті Тарази, Бахо-Каука-Антіокія, субрегіон департаменту Антьокія. У загиблого залишилися дружина і двоє маленьких дітей.

Причина нападу невідома: передбачається, що приводом став протест, проведений представниками місцевих християнських громад за кілька днів до трагедії. Близько тисячі людей з протестантських і католицьких конфесій зібралися разом, щоб виступити за відновлення миру в регіоні.

Протягом 50 років Колумбія охоплена запеклою громадянською війною із наркокартелями і ідеологічно керованими воєнізованими формуваннями. Сотні впливових пасторів сільських громад є мішенню злочинних угруповань, які не бажають, щоб священнослужителі впливали на суспільство.

У минулому році директор Управління у справах релігій уряду Колумбії Лорена Ріос Куельяр підкреслила роль церкви в зусиллях по досягненню миру і примирення.

«Відповідальність за відновлення Нової Колумбії покладається на церкви. Таким чином, Церква повинна розуміти це і серйозно поставитися до своєї ролі», - повідомила Куельяр під час Глобального християнського форуму.

Насильство продовжує поширюватися, - члени «Революційних збройних сил Колумбії» продовжують вести війну і торгувати наркотиками.

Тільки в цьому році християни міста Буенавентура пережили вісім жорстоких нападів на свою громаду: відбулися вбивства, було кілька випадків погроз, вимагань і зловживань, дві церкви зруйновано.

В інтерв'ю «Євангельського фокусу» пастор Гарольд Аріас, лідер церкви «Двері порятунку», повідомив, що наркокартелі і банди «бачать в Церкві ворога, якого потрібно викорінити, тому що завдяки проповіді і мужнім діям пасторів багато молодих людей відмовилися від збройних конфліктів і незаконних операцій».

«Проповідуючи Боже слово, Церква Христа стає опозицією збройним формуванням. З цієї причини священнослужителі розглядаються ними як перешкода».

Організація «Всесвітня єдність християн», що проводить моніторинг релігійних переслідувань, відреагувала на новину про смерть пастора Сальседо, закликавши колумбійський уряд розслідувати злочин і притягти до відповідальності винних.

У своєму зверненні виконавчий директор ВЕХ Мервін Томас написав: «Висловлюємо щирі співчуття родині пастора Плінія Рафаеля Сальседо.

Ми вітаємо зусилля колумбійського уряду щодо мирної угоди, проте мало що змінилося для багатьох громад в регіонах, де незаконні збройні групи продовжують діяти безкарно. Закликаємо провести повне розслідування вбивства пастора і притягнути винних до відповідальності».