У Кот-д'Івуар вбили католицького священика
  • Чтв, 26/04/2018 - 13:35

Католицького священика вбили під час пограбування 23 квітня у Кот-д'Івуар. Отець Бернардін Бру Ака Даніель був помічником на парафії Пресвятого Серця єпархії Абенгуру на сході країни.

Як інформує агенція Fides, увечері 23 квітня о. Бернардін повертався до своєї парафії після зустрічі в м. Абенгуру. Разом з ним в автомобілі їхав о. Теофіл Ахі. Близько 10:00 год. вечора поблизу села, що розташоване за 30 км. від Абенгуру, їхнє авто зупинили невідомі особи, що перегородили дорогу вантажівкою. О. Бернардін, котрий був за кермом, намагався об’їхати перешкоду, однак двоє чоловіків почали стріляти в нього. Поранений священик був змушений зупинитись. Нападники почали вимагати у священика гроші, однак він відповів, що не мав багато грошей зі собою. Без попередження вони відкрили вогонь і поранили священика в живіт.

Нападники були змушені відступити, оскільки по дорозі їхав інший автомобіль. Поранений о. Бернардін повернувся за кермо, і йому вдалось доїхати до лікарні в найближчому місті. Однак, попри намагання лікарів, священик помер від отриманих поранень.

Отець Бернардін був 1976 року народження, священичі свячення прийняв у 2013 році.