У Кракові філіппінський кардинал представив новий цифровий додаток для католицької молоді
  • Нед, 31/07/2016 - 11:23

Архиєпископ Маніли кардинал Луїс Антоніо Таґл у Кракові представив спеціальний додаток для смартфонів DOCAT App, повідомляє агенція «Fides».

Представляючи новий додаток кардинал Таґл, який є також і членом Міжнародної консультативної ради YouCat, зацитував документ Конференції католицьких єпископів Філіппін: «Церква бажає, щоб Добра Новина поширювалась також і через використання сучасних засобів комунікації… щоб змінювати наш світ, пропонуючи йому силу слова Христового».

Додаток DOCAT App є проектом Молодіжного Катехизму Католицької Церкви (YouCat), завдання якого – допомогти молодим католикам зрозуміти Катехизм католицької Церкви, який був проголошений св. Іваном Палом ІІ у 1992, як правило віри для усіх католиків. 

Філіппінський кардинал пояснив, що DOCAT App є продовженням YouCat, який впереше був опублікований 2010 році. DOCAT App покликаний допомогти католицькій молоді зрозуміти, як жити католицьку віру так, щоб будувати цивілізацію Любові. DOCAT App пропонує молоді відповідь на такі складні питання, як політика, економіка, права людини, бідність, сім’я та навколишнє середовище. 

На даний момент DOCAT App є доступним на кількох мовах: англійській, хорватській, чеській, німецькій, французькій, італійській, філіппінській, ірландській та 15-ти індійських мовах.

На превеликий жаль, до сьогоднішнього дня жоден з проектів YouCat не є доступним на українській мові.