У Краматорську освячено храм для військових
  • Срд, 22/02/2017 - 09:23

21 лютого 2017 року в м. Краматорськ Донецької області для військовослужбовців 81-шої окремої аеромобільної бригади освячено храм св. Юрія.

Чин освячення здійснив єпископ-капелан Михаїл Колтун у співслужінні о. Василя Іванюка, місцевого капелана, о. Віктора Коханського, настоятеля парафії УГКЦ в м. Слов’янську, та священнослужителів Сокальсько-Жовківської єпархії, які тими днями проводили пасторально-місійну працю на Донеччині.

У проповіді, під час Божественної Літургії, єпископ заохотив присутніх військовослужбовців шукати захист перш за все у Бога і тоді їхнє служіння буде успішним. Відтак архиєрей розповів про міжнародну зустріч капеланів в Англії і як капеланська служба діє в усіх розвинених країнах. Владика запевнив: "Якщо щось попросимо на землі, то буде вислухано на небі. Тож поручаймо себе Богові!" Чин освячення храму владика порівняв до хрещення дитини, бо присутні у храмі втішаються Божим благословенням, яке всім дається. Прикладом для воїнів є покровитель храму – св. Юрій. "Він поєднав віру і служіння, тому став успішним", - наголосив єпископ-капелан.

Наприкінці богослужіння владика Михаїл роздав всім присутнім у храмі антидор. Командир подарував владиці емблему 81-шої бригади з написом "Ніхто крім нас" та відзначив грамотами будівничих цього військового храму.

Участь у спільній молитві взяли парафіяни м. Краматорська. Співали під час богослужіння Сестри Воплоченого Слова.

Після храму присутні священики та архиєрей розділи спільну солдатську трапезу. Відтак владика від імені присутніх священиків подякував військовим, що виконали Євангельську раду "голодного нагодувати" і гостинно їх прийняли.