У Крилосі духовенство та прочани молились за настання миру в Україні
  • Срд, 14/02/2018 - 12:39

У ніч 12 на 13 лютого, 2018 року, відбулися нічні чування в селі Крилос, де вірні спільно з духовенством молились до Галицької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці за мир в Україні.

Розпочалися чування із Великої Вечірні, яку очолив Преосвященний Владика Йосафат (Мощич), єпископ Чернівецький, йому співслужили священнослужителі та настоятелі з Івано-Франківської духовної семінарії. Продовжилися моління вервицею до Богородиці та Хресною Дорогою, на якій прочани мали можливість, ступаючи від стації до стації, роздумувати над болісними подіями життя Ісуса Христа, які Він добровільно витерпів задля спасіння людського роду.

Згодом священики прочитали молитви на оздоровлення та благословляли прочан освяченим миром, а Преосвященний Владика уділив своє архієрейське благословення покладанням рук. Опісля духівник семінарії, о. Юрій Павлюк, виголошуючи духовні роздуми застановився над важливістю бути терпеливими та милосердними до потреб ближніх у своєму повсякденному житті.

Кульмінацією чувань стала Архієрейська Божественна Літургія, де під час проповіді Владика Йосафат наголосив: "В теперішній особливо важливим є ще раз акцентувати свою увагу на покликанні кожного з нас бути сіллю землі, яка повинна додавати смаку суспільству, в якому живемо".

Усі моління супроводжували співом брати-семінаристи, які вже вкотре беруть активну участь у Крилоських чуваннях, а також студенти дяківсько-регентського коледжу прикрасили богослужіння співом колядок.