У Крилосі відбудеться традиційна проща родин, яку очолить Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин)
  • Пон, 11/06/2018 - 18:02

Прикарпатців запрошують на щорічну прощу родин до Галицької чудотворної ікони Матері Божої. Подія відбудеться менше ніж за місяць, 23 червня, у передостанню суботу місяця.

 
Організаторами є Комісія у справах родини Івано-Франківської архиєпархії. Торік більше ніж тисяча прочан прийшли просити благословення для своїх рідних, близьких та для України загалом.

Як наголосив голова комісії у справах родини Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Юрій Прилепський, особливістю прощі є те, що після Божественної Літургії Митрополит Володимир уділяє чин благословення тим родинам, котрі цього року святкують ювілей подружнього життя.

«Минулого року було 59 ювілейних пар. Наймолодша пара святкувало 10 років подружнього життя, а найстарша – 55 років. На таку подію подружні пари приїжджають цілими родинами, з дітьми, онуками та правнуками. Кожне подружжя зокрема підходить до Митрополита і він уділить благословення. Зазвичай, це виглядає дуже урочисто та зворушливо», – згадує о. Юрій.

Цьогорічна проща не буде винятковою. Тож родини, які у 2018 році святкують ювілей подружнього життя, особливо запрошуються до участі у прощі.

Після Божественної Літургії та чину благословення для всіх прочан заплановано концертну програму за участю відомого гурту семінаристів «Еффата».

Програма прощі:

08:00 – приїзд прочан

09:00 – сповідь

09:15 – Молебень до Пресвятої Богородиці перед Чудотворною іконою

09:50 – Зустріч Архиєпископа і Митрополита Володимира

10:00 – Архиєрейська Божественна Літургія та уділення повного відпусту прочанам

11.30 – Чин благословення сімей в ювілей їхнього подружнього життя

12:00 – Концертна програма за участю гурту семінаристів «Еффата»

За детальнішою інформацією звертайтеся:

066 419 31 39; 067 344 35 23 – о. Юрій Прилепський (відповідальний)