У Кривому Розі провели одноденну виставку-конференцію з нагоди 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького
  • Нед, 18/10/2015 - 20:04

В парафії святих Володимира і Ольги УГКЦ, що в м. Кривому Розі,  провели одноденну виставку-конференцію, присвячену 150-літтю від дня народження  митрополита Андрея Шептицького. Захід відбувся з ініціативи  Інституту історії Церкви Українського католицького університету (УКУ) та Криворізької Ради Церков. Про це повідомив диякон Станіслав Старинський.

    Крім цього, учасники  виставки прослухали лекцію про вчення та діяльність митрополита Андрея в суспільно-соціальному житті. Доповідав Зиновій Свереда, доцент Папського Григоріанського університету (Рим, Італія), який  викладає соціальну економіку для студентів з Африки, Азії, Європи.

   Додамо,  після подій на Євромайдані п. Зиновій повернувся до України і заснував Академію етики та економіки. Викладач проводить тренінги з соціального підприємництва, творчості та розвитку громад. 

    На зустрічі були присутні парафіяни з місцевих громад УГКЦ, римо – католицька молодь та представники протестантських релігійних спільнот.

    Під час лекції прозвучали такі основні думки: «Криза – це незнання потенціалу громади та народу, а також - відсутність лідерів, які подають ідею, і самі живуть нею. Потрібно щось робити не для людей, а з людьми.  Творча та молитовна родина –  найкращий університет,  що будує, як моральні цінності, світогляд  та бажання працювати для суспільного добра».