У Кропивницькому освячено дім Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської
  • Втр, 08/11/2016 - 08:20

У понеділок, 7 листопада у м. Кропивницькому  відбулося освячення монашого дому Стрітення Господнього Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської.

Урочистості розпочалися Божественною Літургією у храмі Різдва святого Івана Хрестителя, яку очолив Преосвященний Владика Михаїл (Бубній), Екзарх Одеського та адміністратор Кримського екзархатів у співслужінні духовенства Кіровоградського й Одеського деканатів та місцевих римо-католицьких священиків.

З’їхалися на цю радісну подію монахині зі Львова, Києва та Зборова, що на Тернопільщині, де на сьогоднішній день розташований головний дім Згромадження сестер-монахинь.  

Після Літургії у храмі, на адресу сестер пролунали слова подяки від жителів міста Кропивницького, за вагомий внесок у духовному зростанні і працю, що жертвують для блага містян, а відтак сестри запросили усіх присутніх до своєї обителі де Владика Михаїл здійснив чин освячення монашого дому та внутнішньої каплиці – Стрітення Господнього.

У своєму вітальному слові Владика подякував сестрам за їхню жертовність. Свою любов до парафіян вони виявляють через щиру молитву і працю, що ведуть у Кіровоградському деканаті, займаючись катехизацією дітей, молоді та дорослих, опікуючись над людьми з особливими потребами.

Від імені сестер Згромадження Пресвятої Богородиці Фатімської, слова вдячності пролунали від матері ігумені Романи. Сестра Настоятелька подякувала Єпископу за підтримку і благословення ініціативи у придбанні дому для сестер і духовну опіку. Отцю-пароху Івану Третяку за довгі та плідні роки співпраці, адже Згромадження сестер трудиться на Кіровоградщині з 2010 року. Також слова подяки були складені для всіх відомих та невідомих жертводавців, котрі допомагали духовно й фінансово у придбанні обителі для сестер-монахинь.

На завершення урочистостей усіх присутніх було запрошено на святкову трапезу.

 

 

Довідка:

Згромадження сестер ПБФ нараховує 17 сестер, які невтомно служать Богові і людям як на Заході України, так і на Сході.

У 2010 році відкрилася фундація в м. Кіровограді. На запрошення о. Івана Третяка, пароха парафії Різдва святого Івана Хрестителя, прибуло 2 сестри – с. Романа Петрущак та с. Софія Дереш. На сьогодні свою працю на цих теренах несуть – с. Софія Дереш та с. Миколая Штокало.

Сестри займаються вихованням дітей та молоді в дусі християнської моралі, працюють в школах, проводять духовні реколекції для дівчат під час Великого Посту і літніх канікул, проводять  літні  релігійні  табори  для  дітей  з  катехизацією, допомагають парохам при церкві, їздять на місії, де працюють з дітьми та молоддю, організовують свята для дітей і дорослих.

На Кіровоградщині сестри також працюють у  с. Червоновершка і с. Роздолля Компаніївського району, у м. Знам’янка та с. Володимирівка Знам'янського району.