У квітні Папа закликає молитися за узалежнених і їхній порятунок
  • Чтв, 02/04/2020 - 18:37

Представляючи молитовний намір на квітень, Святіший Отець звертає увагу на узалежнення, від яких потерпає сучасне суспільство, заохочуючи молитися за визволення від страждань, які вони приносять.

«Ви, напевно, чули про трагедію залежностей. Але… чи замислювалися ви також про узалежнення від азартних ігор, порнографії, Інтернету… й про загрози віртуального простору?» – запитує Папа Франциск, представляючи молитовне намірення, призначене на квітень цього року.

В період великої стурбованості, викликаної пандемією, що уразила людство, Святіший Отець не забуває і про проблеми інших людей, які страждають, закликаючи молитися за них. Трагедія узалежнень сьогодні стосується не лише таких явищ, як наркотики чи алкоголь, які залишаються переважаючими причинами залежностей. В наш час ця проблема набирає нових форм. Згідно з оцінками ВООЗ, зростання використання Інтернету, комп’ютерів, смартфонів та інших електронних пристроїв несе не тільки зрозумілу та величезну користь для користувачів і суспільства, але також вже задокументовані випадки надмірного використання, що набирає форм залежності з негативними наслідками для здоров’я.

Папа стверджує, що «на основі “Євангелія Милосердя” ми можемо полегшувати, лікувати та зцілювати страждання, пов’язані з новими залежностями», і тому закликає: «Молімося, аби всі люди, що перебувають під впливом узалежнень, змогли отримати належну допомогу та супровід».