У Квітну неділю львів’ян запрошують на концерт-містерію «Страсті Христові»
  • Втр, 08/04/2014 - 20:48

13 квітня 2014 року на площі перед Домініканським собором (пл. Музейна, 3) відбудеться концерт-містерія «Страсті Христові».

Розпочнеться захід о 19.00 на площі перед Домініканським собором (пл. Музейна, 3) та буде присвячений подіям Страсного Тижня і великому празнику Христового Воскресіння. На концерті звучатимуть композиції у виконанні академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» під диригуванням заслуженого артиста України Мирона Юсиповича. Класична музика концерту буде органічно поєднуватися з коментарями та повчаннями із Святого Письма.

Управління внутрішньої політики Львівської міської ради спільно з Львівською архиєпархією Української Греко-Католицької Церкви запрошують львів’ян та гостей міста завітати на цей захід.

«Великий піст – це особливий час для молитви, коли людина має можливість переосмислити власне життя, по-новому побачити своїх ближніх, зцілити рани свого серця. Тому у ці дні, коли ми, як ніколи, сильно відчуваємо присутність Бога. Дуже добре, що у нас є можливість спільно із Львівською міською радою проводити такі заходи як концерт-містерія «Страсті Христові». Адже це чудова нагода для людей залишити свої клопоти та життєві турботи і зустрітись разом, об’єднаними у вірі, щоб спільно будувати своє майбутнє», - розповіла п. Віра Ценглевич, голова Комісії з питань євангелізації Львівській архиєпархії  УГКЦ.

«Останній тиждень перед Великоднем - особливий, бо це можливість підготуватися до одного з найбільших християнських свят – Воскресіння Господнього. Для львів’ян такий захід, як концерт-містерія «Страсті Христові», - чудова нагода прожити Вербну неділю у роздумах не тільки про віру та терпіння Ісуса, але й про «хресну дорогу», яку ми долаємо щоденно. Тому ми вважаємо, що проведення такого заходу в недільний вечір буде доречним. Поєднавши програму концерту із євангельськими мотивами, сподіваємося, що «Страсті Христові» дозволять нам поринути в духовну атмосферу Великого посту. Запрошуємо усіх долучитися до світлої містерії та спільно відчути велич наближення Пасхи», - зазначив Андрій Шевців, керівник управління внутрішньої політики ЛМР.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua