У Квітну неділю владика Тарас відкрив Двері Божого милосердя у Жидачеві
  • Пон, 25/04/2016 - 13:30

У Квітну неділю, 24 квітня 2016 року, Преосвященний владика Тарас Сеньків, Єпарх Стрийський відвідав м. Жидачів, де в храмі Воскресіння Господнього звершив Чин відкриття Дверей Божого милосердя та очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

На подвір’ї перед храмом єпископа зустрічали численно зібрані парафіяни та духовенство на чолі з парохом о. Василем Юрівим, протопресвітером Жидачівського деканату, який від імені усієї громади привітав владику Тараса і попросив про молитву та благословення для парафії.

Звертаючись до присутніх з проповіддю та розважаючи про Боже милосердя, владика Тарас наголосив, що Господь є милосердним Отцем, який приходить у смиренні та простоті. Нас просить лише одного – дозволити Йому простити наші гріхи. Це, за словами єпископа, надзвичайно важлива і унікальна риса християнства, яка відрізняє його від інших релігій – Бог шукає людину і перший виходить їй на зустріч. Також, Архиєрей закликав присутніх відкрити для себе Милосердя Бога у Святому Таїнстві Покаяння, бути милосердними до себе та до своїх ближніх.

Також, відповідно до розпорядження Глави УГКЦ, було зачитано Послання Блаженнішого Святослава до молоді, основною думкою якого є боротьба і подолання корупції в українському суспільстві.

Після завершення богослужіння, єпископ здійснив чин освячення вербових галузок, які символізують пальмове віття, яким вітали Ісуса при в’їзді в Єрусалим.

Варто зазначити, що храм Воскресіння Господнього у Жидачеві – це вже п’ята святиня у Стрийській єпархії, де відкрито двері Божого милосердя. Такий чин уже здійснено в катедральному храмі Успіння в Стрию, а також в храмах у Городку, Перемишлянах та Миколаєві. Перейти через ці Двері означає відкрити глибину милосердя небесного Отця, який всіх приймає і особисто виходить назустріч кожному. Вірні, які протягом Ювілейного року приступлять до сповіді, приймуть Пресвяту Євхаристію, пройдуть крізь Двері Божого милосердя та помоляться «Отче наш», «Богородице Діво» і «Вірую» в наміренні Святішого Отця, отримають повний відпуст.