У Лаосі влада вигнала 20 сімей християн з їх селища
  • Втр, 04/12/2018 - 15:00

В одному з поселень на півночі Лаосу місцевий правитель заявив, що християнство - це "чужа релігія", і дав 20-ом християнським сім'ям один місяць на те, щоб покинути село, інакше їх чекає в'язниця.

Місцеві служителі церкви намагалися апелювати до того, що християнство не заборонено законодавством Лаосу, проте не дивлячись на це, влада заявила, що "не дозволить" віруючим залишатися в цьому районі. Крайній термін ультиматуму настане в середині грудня, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на прес-центр Фонду Варнава.

Зіткнувшись із загрозою позбавлення волі, п'ять сімей відмовилися від своєї віри. Але інші, як повідомив місцевий контакт Фонду Варнава, "тримаються твердо". "Головне, що нам зараз потрібно, - це молитви", - додав він.

Комуністичний уряд Лаосу накладає жорсткі обмеження на діяльність релігійних організацій, хоча в деяких регіонах країни буддисти, які складають більшість населення, користуються відносною свободою віросповідання. Влада на місцях, як правило, дуже підозріло ставиться до християн, почасти через асоціації з Заходом.