У Латвії висвятили нового католицького єпископа
  • Срд, 11/09/2013 - 09:19

У Лієпайському католицькому соборі св. Язепа (Йосипа) відбулося висвячення священика Віктора Стулпіна на єпископа Лієпайського, повідомляє "Курземес вардс".

Богослужіння очолив єпископ Елгавський Едвард Павловський, який з червня 2012 року виконував обов'язки апостольського адміністратора Лієпайської єпархії.

У богослужінні брали участь апостольський нунцій в країнах Балтії Луїджі Бонаці, кардинал Яніс Пуятс, архиєпископ Ризький митрополит Збігнев Станкевич, лієпайський єпископ-емерит Арвалдіс Андрій Бруманіс, гості з Литви.

Апостольський нунцій Луїджі Бонаці закликав віруючих молитися за нового єпископа і самим рости в любові й вірі.

Нового єпископа прибули привітати священики з усієї Латвії, монахині, рідні та друзі з колишніх місць служби, а також католики з парафій Лієпайської єпархії.

Віктор Стулпін народився в 1971 році в Ризі в сім'ї робітників. Закінчив Ризький будівельний технікум. У 1990 році вступив в Ризьку духовну семінарію, а в 1995 році був висвячений на священика. Служив у парафіях в Гулбене і Алуксне .

З 1996 року був настоятелем парафії в Айзкраукле. З 2010 році працював інспектором і економом семінарії, а також віце-настоятелем Ризької парафії св. Франциска і членом Комісії Ризької архиєпархії з сакрального мистецтва.

За матеріалами www.blagovest-info.ru