У Лозанні зустрінуться ветерани Швейцарської Гвардії
  • Втр, 27/08/2013 - 22:39

Колишні солдати гвардії Папи, які зараз живуть у Швейцарії та в інших країнах світу, зберуться на традиційному з’їзді в Лозанні.

У суботу, 31 серпня 50 колишніх охоронців в традиційних костюмах пройдуться вулицями міста. Наступного дня всі ветерани найменшої армій світу візьмуть участь у спеціальній Літургії в базиліці Божої Матері, на якій  головуватиме єпископ Лозанни, Женеви і Фрібурга Чарльз Морерод.

Національний конгрес колишніх папських гвардійців відбувається що два роки. У повідомленні за 26 серпня йдеться, що це унікальна можливість помітно підкреслити важливість і актуальність служби у папській армії. Це також гарний час для зустрічі «товаришів за зброєю», які кілька останніх десятиліть служили у найменшій, але найстарішій армії у світі.

Гвардію заснував Папа Юлій II 1506 року. Тоді 150 швейцарських найманців, які мали репутацію сміливих і дисциплінованих солдатів, приїхали до Риму, щоб захищати Папу. Папські гвардійці мають бути католиками, громадянами Швейцарії та кавалерами з дуже доброю репутацією. Служба у Ватикані триває два роки, але може бути продовжена. У гвардії Папи на даний час 110 солдатів.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va