У Луцькому монастирі святого Василія Великого пройшла молитовна проща за узалежнених
  • Срд, 11/09/2019 - 14:27

7-8 вересня у Луцькому монастирі святого Василія Великого з благословення Екзарха Луцького Йосафата Говери відбулася четверта Всеукраїнська молитовна проща за узалежнених, організована отцями василіянами.

Цього року прощу очолив отець Ігор Козанкевич – голова Комісії душпастирства тверезості УГКЦ, голова загальноцерковного реабілітаційного центру «Назарет» та соціальної комісії Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, директор БФ «Карітас СДЄ УГКЦ». Вервицю із роздумами та Хресну дорогу очолював о. Йосиф Будай, ЧСВВ.

Метою прощі є допомога узалежненим людям усвідомити свою проблему та почати з нею боротися за допомогою досвіду Анонімних Алкоголіків, який представлений у 12 кроках, та за допомогою Божої ласки, що діє у церковній спільноті.

Окрім місцевих вірних, у прощі взяли участь прочани зі Львова, Ковеля, Рожищ, Костополя, Коломиї, Ківерців, Радехова, Павлова, Каменя-Каширського, Володимира-Волинського, Нововолинська, Городка, Боратина та інших міст.

Настоятель Луцького монастиря Святого Василія Великого ієромонах Терентій Цапчук, ЧСВВ та священики, які прибули на прощу, після Божественної Літургії провадили Соборування, чин освячення води та похід зі свічками на території монастиря. Під час вечері можна було посмакувати доброю стравою, яку приготували військові.

Під час прощі вірні чисельно приступили до Святих Таїнств Покаяння та Євхаристії, молилися перед Найсвятішими Тайнами. Своїми свідченнями з паломниками ділилися члени Спільноти Анонімних Алкоголіків та Ал-Анон, а також брат із реабілітаційного центру «Назарет».

Богослужіння супроводжував спів церковних хорів «Елеос» та «Цариці Миру».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.lutsk.ua