У Луцьку відбувся тренінг з планування та реалізації соціальних проектів у громаді
  • Втр, 17/07/2018 - 11:44

В рамках всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» у Луцьку відбувся тренінг для представників парафій Луцького екзархату УГКЦ. Захід, організований ВОБФ «Карітас-Волинь», провів координатор проектів і програм БО «Львівська освітня фундація» Станіслав Клосовський. Участь у тренінгу взяли священики та вірні з парафій, які цьогоріч задіяні в програму з розвитку соціального служіння, а саме з Нововолинська, Положево, Ковеля, Рожища, Луцька, Старої Вижівки та Володимира-Волинського.Передували заходу спільна молитва та благословення Владики Луцького екзархату Кир Йосафата Говери. Єпископ зазначив, що служіння ближньому є невід’ємною частиною життя кожного християнина, працюючи, треба допомагати слабосильним, потребуючим, навіть не очікуючи подяки за це, адже справжня винагорода за наші діла милосердя чекає нас на Небі. Владика відмітив, що впровадження всеукраїнської програми з розвитку соціального служіння та проведення подібних заходів є дуже важливими для нашої Церкви. Кир Йосафат подякував усім присутнім за небайдужість до дияконії та благословив на плідну працю.

          Розпочався тренінг з блоку, в якому Станіслав Клосовський представив основні характеристики соціальних проектів в громаді та приклади соціальних проектів Львівської освітньої фундації. Опісля учасники приступили до розгляду проблем, потреб, потенціалу громади та 10 кроків християнського лідера до соціального служіння. Крім цього, під час тренінгу присутні ознайомилися з плануванням, реалізацією проекту та основними розділами типових проектних заявок. У практичній частині заходу учасники визначалися з темою проекту для своєї парафії і, відповідно до неї, працювали над актуальністю, метою, ціллю та завданнями. Станіслав Клосовський консультував і давав поради представникам кожної парафії щодо заповнення аплікаційної форми.

          На завершення тренінгу відповідальний за соціальне служіння Луцького екзархату, директор ВОБФ «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь сердечно подякував Станіславу Клосовському за цікавий, інформативний та корисний захід, завдяки якому учасники ознайомилися з основами проектного менеджменту у громаді та зможуть правильно оформити грантову заявку.

          До слова, в рамках всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» одна з парафій Луцького екзархату, які задіяні цьогоріч в програму, має можливість виграти міні-грант, спрямований на вирішення соціальних проблем (потреб) місцевої громади. Наразі, до 30 липня ініціативні групи цих парохій працюють над розробкою проектної пропозиції. Грант буде наданий на конкурсній основі за принципами прозорої конкуренції. Переможця конкурсу визначатиме журі у складі представників МБФ «Карітас України» та Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ.

          Бажаємо усім парафіям натхнення до плідної праці та успішного написання проектів!