У Львівській Архиєпархії відкрито нову катехитичну школу
  • Чтв, 27/12/2012 - 13:10

За благословенням Високопреосвященного Митрополита Львівського, владики Ігоря, 23 грудня при храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Пасічна, 83) було відкрито катехитичну школу.

 

Урочистість розпочалась із Божественної Літургії, яку очолив о. Павло Цвьок, голова Катехитичної Комісії у спів служінні з священиками храму. Також на Богослуженні була присутня чисельна парафіяльна спільнота учні катехитичної школи Благовіщення Пресвятої Богородиці та їх батьки.

 

В часі проповіді, яку виголосив о. Павло він наголосив, що: «Найбільшим скарбом нашого народу не є золотовалютні резерви, нафтові родовища, чи, навіть, визначні історичні постаті, – найціннішим, чим мають дорожити усі це, безумовно, наші діти. Кожне середовище, яке виховувало своїх дітей на моральних, духовно-культурних засадах, ніколи не мало почуття недосконалості, ніколи не відчувало себе убогим, але давало державі геніальних діячів, а Церкві – мудрих та Боголюбових провідників» - розповів проповідник.

 

По завершенні Богослуження були зачитані два декрети Митрополита Львівського про заснування Катехитичної Школи Благовіщення Пресвятої Богородиці та іменування її директором о. Юрія Устяка, сотрудника храму.

 

Завершилися святкування молитвою на благословення дітей, та окропленням усіх свяченою водою.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії

 

Довідка:

Як розповів о. Юрій Устяк, на даний час учнями катехитичної школи є понад 500 дітей парафії, що становить 6 класів, які розділені на 18 груп. Катехизмових правд їх навчають 5 катехитів. Заняття у школі проводяться переважно по суботах.