У Львівській архиєпархії рукоположено трьох нових дияконів
  • Пон, 11/03/2013 - 09:27

У М’ясопусну неділю, 10 березня 2013 р., Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, очолив Божественну Літургію в Архикатедральному соборі св. Юра та здійснив Чин поставлення в диякони.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії ієрарх виголосив проповідь і поставив у диякони трьох піддияконів: Івана Глову, Тараса Собешкевича та Михайла Фенканина. Разом з владикою співслужили священнослужителі собору та запрошені новопоставленими дияконами священики.

У своєму слові владика наголосив на важливості служіння ближньому: «Часом нам дуже важко зробити щось добре для свого ближнього. Ми все звикли відкладати на потім, на наступний тиждень чи на початок Великого посту. Однак Христос потребує вже від сьогодні нашої самопожертви і відгуку на заклик Божий побачити Божу присутність в іншій особі».

На закінчення Божественної Літургії єпископ привітав новопоставлених дияконів і закликав їх старанно та гідно сповняти своє служіння.

Додамо, що напередодні, 9 березня 2013 р., в Архикатедральному соборі св. Юра відбулось дияконське рукоположення піддиякона Ярослава Максимціва, який є працівником Трибуналу Львівської митрополії. Чин поставлення в диякони також здійснив Преосвященний владика Венедикт.

Прес-служба Львівської архиєпархії