У Львівській Архиєпархії УГКЦ вивчають конфлікт храму з галереєю
  • Чтв, 07/03/2013 - 17:05

У Львівській Архиєпархії Української греко-католицької церкви (УГКЦ) вивчають ситуацію, що склалась у стосунках храму святих апостолів Петра і Павла та галереї «Равлик». Про це ZAXID.NET повідомив канцлер Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Сергій Ковальчук.

«Знаємо, що відбулася прес-конференція (директора галереї «Равлик» Юрія Гайди, - ред.). Але, щоб зрозуміти ситуацію, треба поговорити з двома сторонами. Пан Юрій Гайда звернувся до Владики (Владика Венедикт – єпископ Львівської архиєпархії УГКЦ, – ред.) в кінці минулого тижня. Ми мали зустріч з паном Юрієм, також маємо запротокольовану зустріч з отцем Степаном Сусом та представниками Місії військового капеланства. Збираємо інформацію, спільні точки, на основі яких можемо розв’язати ситуацію, і подаємо Владиці на вивчення», – сказав о. Сергій Ковальчук.

Отець Сергій Ковальчук зауважив, що договору оренди між храмом Петра і Павла та приватним підприємством «Равлик» немає.

Як інформував ZAXID.NET, наприкінці лютого на сайті храму святих апостолів Петра і Павла (костел Єзуїтів) з’явилась інформація про те, що галерея «Равлик» надалі не орендуватиме підвальні приміщення храму. «Ця тема – це наша приватна справа, тому що підземелля храму – це власність нашого храму», – сказав у коментарі ZAXID.NET 21 лютого настоятель храму о. Степан Сус.

Своєю чергою керівник галереї «Равлик» Юрій Гайда повідомив, що він звернувся з листом до глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з проханням «розібратись і знайти мудре рішення» ситуації з виселенням галереї із приміщень костелу Єзуїтів