У Львівській архиєпархії відзначить День подяки за дар життя
  • Чтв, 02/04/2015 - 09:19

7 квітня 2015 року Українська Греко-Католицька Церква,  відповідно до прийнятої Синодом єпископів Програми протидії абортам в Україні, вже  вдев’яте відзначить День подяки за дар життя.
 
Зокрема ЛОГО Товариство «Рух за життя» разом з іншими спільнотами та організаціями  проведе молитовно-просвітницьку акцію в медичних закладах Львівщини. Спільноти разом із священиком (або семінаристом) вони приходять на молитву в медичні заклади (гінекологічні відділення, пологові будинки, жіночі консультації), де моляться Акафіст, Молебень, або ж відмовляють Вервицю до Богородиці. Моляться за збереження життя зачатих дітей, яким загрожує знищення, а також за лікарів, щоб Бог благословив  їх для служіння життю та здоров’ю людей.
 
Як повідомляють організаторів, 7 квітня у багатьох храмах вірні отримують благословення для духовного всиновлення зачатої дитини (мета духовного всиновлення -  вимолити у Бога захисту від загрози знищення для однієї зачатої дитини, а також прохання за її здоров’я, народження та праведне життя).
 
Організатори запрошують усіх людей доброї волі до активної участі у відзначенні Дня подяки за дар життя, до щирої молитви і праці на захист життя зачатих дітей.
             
ЛОГО Товариство «Рух за життя»
                                         
 

Програма відзначення «Дня подяки за дар життя»
7 квітня 2015 р. Б.
 

Дата

День

Година

Подія

Місце

7.04.2015

Вівторок

 ~7.00

-15.00

Божественні Літургії з проханнями:

за збереження життя зачатих дітей, подяка за дар життя. Благословення  жінок при надії

 

У храмах після      

Божественної Літургії

7.04.2015

Вівторок 

~7.00 -        20.00

Урочисте Благословення на духовне всиновлення ненародженої дитини

У храмах

7.04.2015-

8.04.2015

 

 

Вівторок -

середа

~10.00

 -16.00

Молитва (Акафіст або Молебень або Вервиця до Богородиці) та роздача листівок

Молитва за медиків

У медичних закладах, клініках Львівської області

 

 

Додаткова інформація для організації молитовно-просвітницьких заходів, присвячених гідності та цінності людського життя:

1. Запросити лекторів для висвітлення наступних і подібних тем:

-    Дар життя. Любов. Відповідальність,
-    Гідність людини. Загрози в сучасному світі . Тел.: 067-6095049.
 

2.  Організувати молитовно-просвітницьку акцію: «Свята Джанна Беретта Молла: Гідність подружжя. Святість життя» з перебуванням на парафії ікони святої Джанни Беретти Молли (Джанна Беретта Молла — свята нашого часу, що залишилася вірною Христовій Євангелії як жінка, дружина, лікар і матір в найбільш драматичні моменти: зберегла життя власної ще не народженої дитини ціною власного життя. 16.05. 2004 р. Блаженної пам’яті Папа Йоан ПавлоІІ  проголосив Жанну святою. Свята Джанна Беретта Молла вважається заступницею матерів та дітей, особливо тих, які ще знаходяться  у  лоні матері. Святу також просять  про дар материнства та батьківства.) Контакти для запрошення, щоб провести акцію у парафії: о. Назар Гавриляк - 0977499086, Петро Гусак - 0677958756.

3. Отримати роздаткові матеріали ЛОГО «Товариство рух за життя» в приміщенні Інституту родини та подружнього життя УКУ (Тел.: 240-94-98),

4. Зробити копії фільмів: про розвиток дитини, про наслідки абортів та ін…
 

Знайти потрібну інформацію в інтернеті:

http://www.family-institute.org.ua/rux-za-zhittja.html - Інститут родини та подружнього життя УКУ, рух «За життя»,
http://www.dignity.org.ua/home - «За гідність людини» - Всеукраїнський благодійний фонд,
http://www.noabort.te.ua/ -   ГОРух "За життя", м. Тернопіль,
http://ruh-za-zhyttia.org.ua/ - рух “За життя!” м. Рівне.
 
 
Додаток до єктенії «усильного благання» на Літургії
 
 - Отче Предвічний, дякуємо Тобі за дар життя, який ми отримали з Твоєї любові. Просимо Тебе, допоможи нам його не змарнувати, але гідно цей дар прийняти, скерувати на службу Тобі і ближнім, і нам на спасіння, вислухай нас і помилуй.
 
 - Господи, дякуємо тобі за наших батьків, які прийняли Твою святу волю і подарували нам життя. Благаємо Тебе, заопікуйся ними і нагороди їх вічним щастям у Небі, вислухай нас і помилуй.
 
- Ще молимось за всіх дітей, які перебувають у лоні матерів. Благослови їх разом з батьками Своїми щедротами. Особливо просимо захисти дітей, яким загрожує знищення. Подай батькам любов і відвагу прийняти Твій дар, бо Ти Сам дарував їм життя. Просимо Тебе, вислухай і помилуй.

 
Молитва – Благословення вагітних жінок після Літургії
 
Господи Боже наш, Сотворителю всілякого життя! Ти з допомогою Святого Духа підготував преславну Діву Марію на гідне помешкання для свого Сина. Ти наповнив Святим Духом Івана Хрестителя і наказав йому радіти в лоні матері його. Поглянь на цих жінок, які просять Твого Благословення для себе і своїх дітей. Наповни їх глибокою радістю, бо на їхніх очах звершується чудо початку нового життя. Прийми гаряче прагнення тих, хто покірно Тебе благає зберегти їхнє потомство, яке Ти покликав до існування. Нехай з Твоєю допомогою їхні діти щасливо побачить світло дня й сподобляться Благодаті Святого Хрещення. Нехай вони завжди вірно служать Тобі й досягнуть вічного життя на Небі. Амінь.
 
 
МОЛИТВА
 
         Господи Ісусе Христе,  за заступництвом Твоєї Матері Марії, яка породила Тебе в любові, та за заступництвом святого Йосифа, мужа довіреного, який опікувався Тобою після народження, просимо Тебе за всіх ненароджених дітей, яким загрожує знищення.
         Просимо Тебе, дай батькам любов і відвагу, щоб усім своїм ненародженим дітям дозволили жити, бо Ти  сам дарував їм життя.
Почуй нас, Господи, і відверни  загибель від Твоїх беззахисних чад!
Нехай не вб’ють невинних!
         Ми молимося також за батьків, лікарів та за  всіх, від кого залежить життя ненароджених дітей. Амінь.
 
 
Молитва за медиків

Господи Ісусе Христе, Ти на землі перебував й добро усім чинив. Ти зцілював хворих, щоб зміцнити нашу віру. Вчини так, щоб кожен лікар своєю дбайливістю і щирістю продовжував у хворих надію на одужання. Вчини, аби кожен лікар пам’ятав, що його праця є служінням Тобі. Обдаруй кожного лікаря здоров’ям, терпеливістю, добротою, щоб через його допомогу хворі пізнавали Твою доброту.
Господи, Ти похвалив милосердного самарянина за те, що він не обминув потерпілого. Вчини так, щоб усі медичні сестри та санітарки з турботою дбали про хворих. Нехай у кожному хворому вони зуміють побачити страждаючого Христа. Обдаруй їх Своїм Милосердям, щоб вони вкладали душу в свою працю.
Бо тоді хворі менше страждатимуть і матимуть надію на одужання. Нехай їхні слова будуть лагідними і добрими. Нехай вони зносять усі труднощі з усмішкою на обличчі. Вчини так, щоб несучи милосердя хворим, вони доступили й Твого Милосердя. Амінь.

 
МОЛИТВА ЛІКАРЯ
 
         Боже наш, Цілителю людської душі і тіла, Який у своєму земному житті звертав особливу увагу на тих, хто страждає і дав своїм учням дар зцілення, благослови нас полегшувати страждання наших братів і сестер.
Допоможи кожному з нас, свідомому своєї великої місії у щоденному служінні завжди залишатися знаряддям Твоєї милосердної любові.   Просвіти наш розум, провадь нашими руками, зроби уважними і співчутливими наші серця.
         Дозволь у кожному з наших пацієнтів бачити риси Твого божественного обличчя.
         Ти, який є Дорогою, дозволь нам щодня наслідувати Тебе як лікарям не лише тіла але й душі, допомагати недужим у їх земній мандрівці аж до миті зустрічі з Тобою.
         Ти, який є Правдою, даруй нам мужність і знання, щоб осягнути таїнство людини і її неземного призначення.
         Ти, Який є Життям, дозволь нам у нашій професії проповідувати „Євангеліє життя” та бути його свідками, зобов’язуючись захищати життя завжди, від зачаття, до його природного завершення, захищати гідність кожної людини, особливо слабких і нужденних.
         Зроби нас, Господи, добрих самаритян, готових прийняти, лікувати та втішати усіх, хто цього потребує. Дозволь нам, гідно завершивши наше земне паломництво, втішатись радістю зустрічі з Тобою та споглядяти Твоє славне Обличчя в Твоєму Царстві радості і нескінченного миру. Амінь.

(Св. Іван Павло ІІ)