У Львівській Архиєпархії вшановуватимуть 150-ту річницю канонізації святого Йосафата
  • Срд, 29/03/2017 - 13:58

У Страсний вівторок, 11 квітня 2017 року, у Львівській Архиєпархії УГКЦ урочисто вшановуватимуть 150-ту річницю канонізації святого Йосафата.

З нагоди роковин о 10 годині в Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) відбудеться спільна молитва Акафісту.

Відтак, о 16 годині у Національному музеї ім. Митрополита Андрея (м. Львів, просп. Свободи, 15) розпочнеться виставка ікон святого Йосафата (Кунцевича).

О 19 годині у Львівській обласній філармонії (м. Львів, вул.Чайковського, 20) відбудеться вечір пам’яті, присвячений священномученику Йосафату. Участь у духовному вечорі візьме Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, який виголосить духовне слово про святого. Відтак присутні зможуть почути кантату Джеймса МакМіллана для хору і струнного оркестру «Сім слів Христа на Хресті» у виконанні солістів, хору та оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під батутою Сергія Якобчука.  Сценографія Народного художника України Мирослава Отковича. Автор проекту – Михайло Перун.

Організатори – Львівська Архиєпархія УГКЦ, Національний музей у Львові імені митрополита Андрея Шептицького, Фонд Короля Данила та Фундація «Андрей»