У Львівській Архиєпархії вшанували роковини канонізації святого Йосафата
  • Срд, 12/04/2017 - 13:00

11 квітня 2017 року, у Страсний вівторок, у Львівській Архиєпархії УГКЦ відбулося урочисте вшанування 150-ї річниці канонізації святого Йосафата.

З нагоди річниці в Архикатедральному Сорборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) було відслужено Акафіст до святого священномученика Йосафата. Очолив моління настоятель Собору, митрофорний протоієрей Роман Кравчик. До молитви долучилися вірні, парафіяни храму, а також монашество Чину святого Василія Великого.

Пізніше у Національному музеї ім. Митрополита Андрея (м. Львів, просп. Свободи, 15) відбулася виставка ікон, присвячена святому Йосафату, зокрема, було представлено ікони пензля Йова Кондзелевича, зібрані у культурологічному проекті «Йов Кондзелевич. Велич і слава. Європейський контекст».

Опісля вшанування роковин канонізації святого продовжились вечором пам’яті у Львівській обласній філармонії (м. Львів, вул.Чайковського, 20). Участь у вечорі взяв Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ та Митрополит Львівський, що звернувся до присутніх із духовним словом про святого Йосафата, а також Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії.

Гості вечора мали нагоду почути кантату Джеймса МакМіллана для хору і струнного оркестру «Сім слів Христа на Хресті» у виконанні солістів, хору та оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під батутою Сергія Якобчука.

Організатори урочистого вшанування роковин канонізації святого Йосафата – Львівська Архиєпархія УГКЦ, Національний музей у Львові імені митрополита Андрея Шептицького, Фонд Короля Данила та Фундація «Андрей». Сценографія вечора пам’яті Народного художника України Мирослава Отковича. Автор проекту – Михайло Перун.