У Львівській міськраді обговорили загрози легалізації одностатевих партнерств
  • Птн, 28/04/2023 - 12:38

У середу 26 квітня у Львівській міській раді відбувся Круглий стіл «Формування стратегії сімейної політики на державному рівні».

Обговорення щодо звернень львівських депутатів до Верховної Ради України щодо недопущення прийняття законопроєкту «Про реєстровані партнерства» з реєстраційним номером № 9103 від 13 березня 2023 року відбулося з ініціативи громадськості Львівщини, за участі представників Івано-Франківщини, Тернопільщини, інших місцевих рад, інтелігенції, громадських організацій, релігійних організацій, духовенства, депутатського корпусу Львова та області.

Учасники обговорення вказували на неприпустимість прийняття законопроєкту 9103 через його антиконституційність, аморальність Інституції громадського суспільства висловилися проти таких законопроектів, які суперечать нормам суспільної моралі, Божим заповідям.

Слово про значення життя та сім'ї мав і капелан-душпастир Львівської міської ради о. Павло Дроздяк, який також висловив голос особистої християнської позиції. Про це публікує допис на своїй Фейсбук-сторінці ще один учасник Круглого столу Юрій Бойко (Єрм Юстин Бойко).

У громадських обговореннях великої сесійної зали Львівської міської ради також було висловлено позицію Збройних Сил України – категорично проти законопроекту 9103 про так звані одностатеві партнерства та подібних законів, які руйнують інститут сім'ї та українську ідентичність. Як зазначає у своєму Фейсбуці Nazariy Yeremenko, виступ з фронту, з Бахмутського напряму, здійснювався по відео члена руху "За Християнські Цінності" Ірини Драгущак на псевдо Ластівка.

Раніше Львівська обласна рада 6 квітня організувала позачергову сесію на тему: «Захист християнських цінностей. Законопроєкт № 9103 – злочин проти національної безпеки». Депутати вважають неприпустимим ухвалення цього законопроєкту.

Як повідомляє vartalife.com.ua, учасники прийняли та передали депутатам Львівської міської ради звернення для затвердження на черговій сесії:

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

до Президента України, Верховної Ради України,

Кабінету Міністрів України

щодо проєкту Закону України «Про інститут реєстрованих партнерств»

 

Ми  глибоко стурбовані з приводу реєстрації законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» як такого, що суперечить Конституції України, Сімейному кодексу України, волевиявленню громадян України і моральним засадам українського суспільства.

Національно-визвольна московсько-українська війна мала б максимально зосередити українське суспільство на перемозі над ворогом та ухваленні відповідних законів, зорієнтованих на посилення фронту і тилу водночас. Натомість спостерігаємо вкрай загрозливі тенденції, що не лише послаблюють чи віддаляють нашу перемогу над москвою, але ідеологічно знищують та морально розбещують українське суспільство.

Родинне виховання на основі традиційних цінностей – це запорука сильної нації, де діти, як наступне покоління – основа мотивації захищати свій дім зі зброєю в руках. Поза тим вже понад п’ять років у Міністерстві освіти і науки України працює так звана антидискримінаційна експертиза шкільних підручників.

Насправді – це комісія, що пропагує в освіті гендерну ідеологію, формує статево нейтральне освітнє середовище, що руйнує здоровий психосексуальний розвиток дітей та просуває ідеї ЛГБТ-руху в українських закладах освіти. Показово, що виконання обов’язків уповноваженої особи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Міністерстві освіти і науки України було покладено на першого заступника Міністра – керівника робочої групи.

Відтак 7 березня 2023 року в інформпросторі з’являється епатажна новина: у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про цивільні партнерства, які названо сімейним союзом, що неминуче матиме правові наслідки.

Як свідчить світова практика, запровадження таких «партнерств» – це лише етап на шляху до визнання одностатевих шлюбів. Гомосексуальний порядок денний, автори законопроєкту маніпулятивно й агресивно протиставляють pociйському світогляду, прирівнюючи таким чином противників гомосексуалізму до проросійських елементів. Відтак свою пропозицію надати державне визнання гомосексуальним союзам ототожнють з турботою про армію, наголосивши, що через невелику кількість гомосексуалістів у Збройних Силах України, держава має виконувати вимоги ЛГБТ.

Цього ж дня на підтримку одностатевих «партнерств» висловилася і заступниця Міністра юстиції України, зазначивши, що шлюб як союз чоловіка і жінки є застарілою парадигмою, яку поетапно потрібно змінювати.

Нагадаємо, що 2018 року Міністерство юстиції України повідомило, що ця згубна і нав’язувана ідеологія не може бути реалізована через громадський опір представників «сімейних цінностей» та Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій (ВРЦіРО). Закликаємо і зараз висловити свій одностайний протест і захистити українську націю від посягання на її високі моральні цінності в час війни, осердям яких є родина і діти, а, отже, майбутнє України як національної держави.

Вважаємо абсолютно неприпустимим ухвалення зазначеного законопроєкту. Вимагаємо органи вищого державного управління не допустити розгляд проєкту Закону України «Про інститут реєстрованих партнерств» та запровадження інституту цивільних партнерств в Україні.