У Львівській міськраді презентували міжконфесійний інтернет-ресурс «Духовна велич Львова»
  • Птн, 04/07/2014 - 09:07

У четвер, 3 липня, в малій сесійній залі Львівської міськради (230 каб.) управління внутрішньої політики ЛМР презентувало релігійний інтернет-ресурс «Духовна велич Львова».

Спікерами на прес-конференції виступили: Андрій Шевців – начальник управління внутрішньої політики ЛМР; Євген Бойко – редактор сайту «Духовна велич Львова»; Василь Кметь – директор Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка; Володимир Мамчин – семінарист Львівської духовної семінарії Святого Духа. Модерував захід о. Павло Дроздяк, капелан ЛМР: «Проект «Духовна велич Львова» є багатогранним, оскільки він об’єднує місто довкола ідеї Ісуса Христа - ідеї миру та любові. Він дозволяє нам із різних перспектив побачити правду, шлях до якої пролягає через терні непорозумінь. Цей  інтернет-ресурс сприятиме діалогові між різними конфесіями і є чудовою можливістю позбутися багатьох стереотипів, які сіють недовіру та заважають мирові у суспільстві й розвитку кожної Церкви».
 
« «Духовна велич Львова»  -  це унікальний проект, який спочатку функціонував у соціальній мережі Facebook, а тепер перейшов у формат сайту.  Він створений, щоб продемонструвати різнобарвне та насичене життя християнського Львова. На сайті буде розміщена інформація саме про те, чим живуть парафії, як відбувається комунікація духовенства та простих мирян, які питання хвилюють людей, які події відбуваються у церковному середовищі міста тощо. У рамках цього проекту ми спільно працюватимемо, щоб розвивати духовний потенціал міста», - розповів Євген Бойко, редактор сайту.
 
«Цей сайт – міжконфесійний проект, створений для мешканців міста. Наші журналісти також висвітлюватимуть комунікаційні процеси християнських Церков з представниками інших релігій та участь місцевого самоврядування у релігійному житті місті. Тобто, ми продемонструємо відкритість та толерантність Львова до усіх християнських конфесій, інших релігій, до кожної людини, комунікацію Церкви та суспільства на рівних засадах, адже саме наше місто має стати прикладом порозуміння та миру для усіх громадян», - наголосив Андрій Шевців, начальник управління внутрішньої політики ЛМР.
 
Як зауважили творці та ідейні натхненники «Духовної величі Львова»,  інтернет-ресурс формують три основні рубрики: «Конфесії», «Новини», «Аналітика», а «родзинкою сайту» є підрубрика «Кінематограф».
 
«Проект є корисним і цікавим, адже його концепція полягає у адекватному відображенні релігійних подій в інформаційному просторі міста. «Духовна велич Львова» має на меті донести певні пріоритети духовно-релігійного життя до суспільства у рамках формування чесної інформаційної політики та національного релігійного простору. Цей ресурс має виконати важливе завдання – показати цілій Україні та світові моральне обличчя Львова, його історію й майбутні перспективи»,- зазначив Василь Кметь, директор Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка.
 
«Сайт має на меті продемонструвати, як спільними зусиллями і за допомогою конструктивного діалогу суспільство може знайти рішення щодо конфліктних ситуацій у релігійній сфері.  «Духовна велич Львова» має свою особливе завдання – відкрити для кожного нашу багатогранну духовну спадщину, історію й традиції, нехтувати якими не можна. А місіонерська роль інтернет-ресурсу – це і глобальна гуманітарна політика львівських Церков, і їхнє індивідуальне спілкування з кожною людиною, а головне – бажання змінити місто та країну на краще, подарувавши їм надію», - зауважив Володимир Мамчин, семінарист Львівської духовної семінарії Святого Духа.
 
Контактна інформація:
 
Адреса сайту в інтернеті: http://velychlviv.com/.
Електронна адреса: velych.lviv@gmail.com.

Контакти сайту «Духовна велич Львова»: редактор проекту Євген Бойко, тел. +38 096-68-71-361, (032) 297-58-19; журналіст Лідія Батіг, тел. +38 098-48-36-980.