У львівському храмі шиють одяг для військових
  • Срд, 03/12/2014 - 16:54

У львівському храмі святого Климентія волонтери шиють рукавиці, балаклави і теплу білизну для військових на фронті. Також вже протягом місяця у стінах церкви активісти розробляють маскувальні сітки та кікімори.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) репортера Марії Шиманської.

Волонтерки кажуть, що збиратися у власних домівках вони не можуть, адже для такої роботи потрібно чимало місця. Відтак, вони попросили священників храму дозволити обшивати бійців у церкві.

«Є тканина, яку нам дарують небайдужі люди, але частіше ми купляємо самі на гроші, які дають волонтери, львів’яни або ж наші спонсори. Ми купуємо тканину рулонами, тому що пішли вже великі масштаби. Тому, коли ми отримуємо новий рулон, в храмі його розрізаємо на певні частинки», – зазначає  волонтерка Світланка Божко.

Згодом кожна майстриня бере собі відріз полотна – і вже вдома шиє теплий одяг. Найважче, кажуть, зробити рукавиці, бо в них багато дрібних деталей.

Кількість пошитих пар рукавиць, балаклав та комплектів термобілизни жінки навіть не рахують. Все зроблене одразу несуть до церкви. Уже з храму святого Климентія пошитий одяг волонтери передадуть бійцям у зону АТО.