У Львові молились за Україну та вшанування слуги Божого митрополита Андрея Шептицького
  • Пон, 16/03/2015 - 11:22

15 вересня середмістям Львова пройшла молитовна Хресна хода, в якій взяли участь: духовенство Львівської архиєпархії, монашество, студенти Львівської духовної семінарії Святого Духа, Українського католицького університету, представники влади міста та області, ректори та студентство львівських вищих навчальних закладів, тисячі вірян та гості міста.

Символом цьогорічного ходу став березовий хрест, який у вересні 2014 бойовики та російські агресори обстріляли ракетними установками с. Побєда Луганської області. У результаті був знищений український військовий табір разом з технікою, але залишився неушкодженим березовий Хрест Господній, який був освячений на День Незалежності України, 24 серпня 2014 р.

Особливістю цієї ходи, окрім взивання до Бога за нашу Україну, була також молитва за прославу слуги Божого митрополита Андрея Шептицького, 150-річчя якого Церква святкуватиме цього року.

На початку ходи до кількатисячної громади звернувся владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії. Він закликав до віри. «Господь каже, що по вірі нашій дасться нам, тому віддаймо нашу неньку Україну Богові, просячи, щоб низпослав мир», - запросив владика Венедикт.

Відтак призвав до молитви за славетного сина нашого народу, митрополита Анлрея. «Це був свідок віри», - наголосив владика. «Ми потребуємо прикладів, які нам показують вірний шлях, потребуємо дороговказів, тому наша Церква в цьому році святкує його 150-річчя», - продовжив єпископ.

На його переконання, це «не просто святкувати ту, чи іншу подію, яка відбувалася, чи буде відбуватися, але взяти його постать за приклад і молитися, щоб звершилася Господня воля і постав цей славетний пам’ятник митрополитові Андрею», - звернув увагу владика Венедикт.                

Іванна Рижан