У Львові молилися у пам’ять про жертв німецько-радянської війни
  • Нед, 22/06/2014 - 15:52

Сьогодні, 22 червня, біля пам’ятника жертвам комуністичних репресій (вул. Степана Бандери, 1) вшанували загиблих в період Другої світової війни. Львів’яни поклали квіти до меморіалу, запалили свічки та помолилися. У цей день Львів відзначає роковини початку радянсько-німецької війни 1941-45 років. Внаслідок зіткнення двох тоталітарних ідеологій загинули мільйони українців. Саме у пам’ять невинних жертв запалили сьогодні свої свічки небайдужі львів’яни, очільники міської та обласної влади, представники духовенства та активісти громадських організацій.

На місці події працювала репортер телеканалу ZIK Марічка Жук.

Разом із усіма вшановували пам’ять полеглих у найстрашнішій в історії людства війні і колишні політв’язні, які боролися за Незалежну Україну.

«Я колишній політв’язень. Прийшла сюди, бо у тюрмі «На Лонцького»  закатували мою родину, друзів та знайомих, а я сиділа у тюрмі. Я не могла не прийти і не згадати їх в такий важкий час», -- розповіла львів’янка Дарія Гермак.

Окрім того, у день початку війни Гітлера проти Сталіна у програмі вшанування жертв цієї кривавої бійні у Львові в музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» демонстрували фільм «Рівень секретності-18». У кінокартині йдеться про масові розстріли, організовані сталінськими виконавцями. Також усім присутнім представили пересувну документальну виставку про життя письменника-оунівця Олега Ольжича і його загибель від рук гестапівців.