У Львові на Великдень відкриють галерею мистецьких писанок
  • Суб, 23/03/2013 - 17:27

У Львові з 4 по 6 травня в рамках фінальної частини фестивалю писанок на площі Ринок відкриють «Галерею мистецьких писанок». Понад 50 півметрових писанок прикрашатимуть центр міста упродовж Великодніх свят.

Як тільки львів’яни та гості міста знайдуть усі мистецькі писанки, задіяні в акції «Полювання на писанки» (а їх понад 50), на північній стороні площі Ринок відкриють велику галерею, - розповіли ZAXID.NET організатори.

«До створення унікальних півметрових писанок долучаться найкращі львівські митці, які нанесуть на них не тільки традиційній народні орнаменти, а й мистецькі зображення. Окрім того, до декоративного розпису писанки зможуть долучитись і усі охочі. На вулицях міста ми розмістимо кілька великих писанок, які гості фестивалю зможуть самостійно розмалювати. Народні майстри допоможуть їм освоїти це непросте ремесло та навчать малювати цікаві орнаменти», - розповів директор фестивалю писанок у Львові Андрій Сидор.

Також на площі Ринок відкриються «Великодній ярмарок» та «Великодня арт-майстерня», пройдуть різноманітні майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, відбудуться святковий великодній концерт, виступи християнських колективів, показ фільмів на великодню тематику та конкурс на найсмачнішу паску.

Джерело: ZAXID.NET