У Львові освячено нову Катехитичну школу
  • Пон, 05/11/2012 - 00:00

У неділю, 4 листопада, Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський з пастирським візитом відвідав парафію Положення поясу Пресвятої Богородиці, (вул. Головатого, 7а). Візит відбувся з нагоди відкриття катехитичної школи імені Омеляна Ковча (проголошеного блаженним мучеником ХХ століття, Римським Ахиєреєм, Іваном Павлом ІІ, під час його візиту в Україну). Парох, ієрей Іван Ковалець, призначив директором  новозбудованої школи сотрудника парафії о. Дмитра Гриника. Школа на сьогодні налічує понад сто дітей віком від 6 до 15 років.
Під час Архиєрейської Божественної Літургії, яка передувала відкриттю на молитві були присутні о. Павло Цвьок, голова Катехитичної комісії львівської архиєпархії, священики сусідніх парафій Залізничного протопресвітерату, чисельні гості, учні катехитичної школи та їхні батьки.

У своїй проповіді, яку владика виголосив під час Богослуження він наголосив: «Ця школа буде важливим місцем де діти зможуть зростати у дусі християнської віри та знання. Це буде школа Христових правд та заповідей, де на основі передання, наймолодші парафіяни формуватимуть свою світоглядну позицію» - розповів владика Венедикт.

Після слів привітання та подяки від отців для Архиєрея, відбулося урочисте освячення школи. Пізніше, усі присутні уже в освяченому приміщенні, мали нагоду побачити настільки талановитими є учні цієї школи, під час виступу, який вони зорганізували разом зі своїми наставниками.

Прес-служба Львівської архиєпархії