У Львові освятили новий академічний корпус УКУ
  • Втр, 03/09/2013 - 15:54

3 вересня 2013 р. на території університетського містечка Українського католицького університету (вул. Стрийська, 29) освятили новий академічний корпус. Це друга будівля комплексу, яку відкрили після Колегіуму ім. Патріарха Йосифа Сліпого.

 

«Сьогодні ми розпочинаємо святкування золотого ювілею Українського католицького університету і дякуємо, що це дітище Патріарха Йосифа Сліпого є благословенням для нашої Церкви», – так Глава УГКЦ Блаженніший Святослав прокоментував урочистості з нагоди 50-ліття УКУ та відкриття інноваційного академічного корпусу.

 

Святкування розпочались урочистою ходою єпископів, священнослужителів, студентів, працівників та гостей УКУ від храму Блаженних мучеників до університетського містечка. Тут відслужили Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.  Під час проповіді він зазначив: «УКУ – це великий дар Божий для УГКЦ. Він є знаком того, що тут є жива спільнота віруючих людей, які шукають не людської сили і слави, а правди та науки».
 

Після Архиєрейської Літургії Блаженніший Святослав, єпископи та священослужителі освятили новий академічний корпус та наріжний камінь під будівництво університетського храму  Святої Софії.
 

Додамо, що інноваційний академічний корпус УКУ – це друга будівля з університетського комплексу. Минулого року почав працювати Колегіум імені Патріарха Йосифа Сліпого. У новому будинку навчатимуться студенти-історики, учасники програм Інститут лідерства та управління, Львівської бізнес-школи та Школи біоетики

 

За матеріалами прес-служби УКУ

Джерело: www.ugcc.lviv.ua