У Львові ПМВ УГКЦ вперше представив свої друковані видання
  • Втр, 02/07/2013 - 14:15

2 липня у приміщенні ГО «Львівського прес-клубу» відбулась прес-конференція за участю Пасторально-місійного відділу УГКЦ, на якій вперше було представлено друковані видання відділу, а саме: перший номер «Обіжника» ПМВ УГКЦ, довідник «Спільноти УГКЦ та громадські організації в країнах новітньої міграції» і підручник «Місіологія».

 Видання «Спільноти УГКЦ та громадські організації в країнах новітньої міграції», представив о. Андрій Гах, секретар ПМВ. За його словами у довіднику опрацьовані дані з 15 країн світу Західної та Східної Європи, а також Азії, де присутні наші церковні громади. «У документі міститься інформація про церковні громади тієї чи іншої країни, священиків, котрі там служать, монаші спільноти та громадські організації, а також корисні посилання, рівно ж подано структуру відділу», - зазначив о. Андрій.

О. Мартин Хабурський, ЧСВВ, експерт ПМВ, представив «Обіжник», в якому описано діяльність ПМВ за два роки  існування цієї структури в Церкві. Зокрема подано рішення Синодів єпископів щодо ПМВ; описано календар подій і заходів; розміщено історичні дослідження про громаду УГКЦ в Казахстані; та подана інформація про сьому Міжнародну пішу прощу родин мігрантів Самбір-Зарваниця.

Рівно ж, о. Мартин зазначив, що уже готується до друку другий номер. За його словами, в кожному виданні планується  обширно подавати історичні дослідження про одну із країн. Рівно ж,  експерт розповів, що деякі рубрики планують зробити сталими, а також додати матеріали з життя мігрантів та дослідження українства в інших країнах.

 о. Марин зауважив, що «Обіжник» призначений, передусім, для священиків, як в Україні, так і на поселеннях, щоб усі навзаєм могли інформаційно почерпнути, а також  пізнати правду про життя одне одних, як в Україні, так і на поселеннях», - зазначає ієромонах.

Підручник «Місіологія», виданий о. д-ом Мироном Бендиком, ректором  Дрогобицької духовної семінарії Самбірсько-Дрогобицької єпархії, представив владика Йосиф, голова ПМВ. Це видання, за словами владики, «спроба систематизувати виклади в семінаріях, можливість бачити, що таке місія, як вона розвивається в інших країнах».  Це, як зазначив владика «перша ластівка для наших студентів».

Усі видання можна придбати у видавництві «Свічадо», «Місіонер», а також при єпархіальних управліннях.

 

Іванна Рижан