У Львові польські римо-католицькі священики поділилися досвідом праці з молоддю
  • Чтв, 28/06/2018 - 17:39

27 червня, в храмі Преображення Господа Нашого Ісуса Христа (вул. Краківська, 21) відбулася зустріч з польськими римо-католицькими священиками, зокрема серед запрошений гостей були: керівник молодіжної комісії в Польщі о. Еміль Парафінюк та керівник всепольської молодіжної організації КСМ (Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży) та один з організаторів Світових днів молоді о. Анжеєй Любовіцький.

Організатор заходу – Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ, яка ініціювала цей захід для осіб задіяних в душпастирську працю з молоддю в УГКЦ (священиків і молоді).

Загалом отці поділилися своїм досвідом роботи з молоддю, форматом і специфікою їхньої роботи (в структурному контексті), з якими викликами та завданнями вони зіштовхуються. Крім того, вони розповіли присутнім про реакцію та побажання молоді щодо служіння священнослужителів з молодими людьми.

«Перш за все, молодь бажає, щоб душпастирі мали для них час. По-друге, вони хочуть, щоб священики працювали не для (!) молоді, а саме з (!) молоддю. Адже вона прагне індивідуальних підходів до праці саме з особою, а не зі всією групою (наприклад, це може бути сповідь, розмова, духовний провід і т.д.). Молодь хоче бачити своїх душпастирів як вторитетів, за якими можна піти слідом. Молоді особи не говорили про те, а що ж вони хочуть, щоб священик був більш приятельським до них, чи був на короткій межі… Молодь очікує від людей Церкви, щоб вони були гінцями віри!» – зазначив керівник молодіжної комісії в Польщі о. Еміль Парафінюк.

За їхніми словами, в Польщі перебуває чимала кількість молодих осіб і з України, які також потребують духовної підтримки. На їхню думку, саме тому варто спільно шукати вирішення цих проблем.

«Дружня розмова про справи молодіжні. Мали нагоду поспілкуватись в колі осіб задіяних в душпастирство молоді в Польщі та Україні. В Польщі більше досвіду і краща база. В нас, за свідченям гостей, більше серця і запалу. Якби не було, ми дійшли висновку, що маємо чим ділитись. Окремо торкнулись теми українців, які тимчасово проживають в Польщі. Наші друзі готові нам сприяти у підтримці цих людей», – поділився своїми враженнями про зустріч (на своїй сторінці в Фейсбуці) голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк.

Додамо, що отці радо запрошують до Польщі українських колег у душпастирській праці з молоддю для обміну досвідом.