У Львові представлять видання про душпастирство вірних УГКЦ за кордоном
  • Птн, 28/06/2013 - 21:54

2 липня о 10.00 у приміщенні ГО «Львівський прес-клуб» (проспект Т. Шевченка, 11) вперше представлять видання Пасторально-місійного відділу УГКЦ: перший номер «Обіжник» Пасторально-місійного відділу УГКЦ, довідник «Спільноти УГКЦ та громадські організації в країнах новітньої міграції» і підручник «Місіологія». Видання представлятимуть: владика Йосиф (Мілян), голова ПМВ УГКЦ, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, о. Андрій Гах, секретар ПМВ, о. Мартин Хабурський, ЧСВВ, експерт ПМВ.

За словами владики Йосифа, Церква завжди супроводжує свій народ та опікується ним навіть тоді, коли він шукає кращої долі, виїжджаючи за кордон. Тому, коли греко-католики їдуть за межі України, за ними слідують і душпастирі. «Наші священослужителі духовно провадять вірних за межами Батьківщини і допомагають їм адаптуватися до іншої культури», - пояснює єпископ. Як сказав владика, основна мета ПМВ УГКЦ полягає в духовній опіці греко-католиків за кордоном та створенні програм, які  допомогають людям, які повертаюся на Батьківщину.

Варто зазначити, що на сторінках «Обіжника» Пасторально-місійного відділу УГКЦ міститься звіт праці цієї церковної структури у світі. У довіднику «Спільноти УГКЦ та громадські організації в країнах новітньої міграції» подано корисну інформацію про парафії УГКЦ за кордоном та греко-католицькі організації. «Вважаю, що ці видання ПМВ УГКЦ будуть корисними як священикам, мирянам, так і науковцям, що працюють у цій сфері», - сказав владика Йосиф (Мілян). Підручник «Місіологія» о. д-ра Мирона Бендика унікальний, бо дає змогу побачити повноту місійного покликання кожного вірного УГКЦ. Владика Йосиф переконаний: «...підручник стане у пригоді не тільки семінаристам, які готуються до пасторальної праці, а й священикам, потенційним кандидатам, які хочуть їхати служити нашим людям за кордоном. Бо українців багато в різних країнах світу. І душпастир мусить бути людиною інтелігентною, креативною, підготовленою в контексті богослов’я і місіології».

Презентацію  можна буде переглянути в онлайн-режимі на сайт  http://www.pressclub.lviv.ua та http://daily.lviv.ua/.

За детальнішої інформації просимо звертатися до п. Руслани Ткаченко, Департамент інформації УГКЦ. Моб. тел. +38 097 601 64 22, e-mail: ruslanatkachenk@gmail.com.

 

Департамент інформації УГКЦ