У Львові представники духовенства та соціальних служб області говорили про захист прав дітей (відео)
  • Чтв, 23/05/2013 - 20:25

21 травня у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35) відбувся науково-практичний семінар на тему «Захист прав дітей».

На початку заходу протоієрей Миколай Фредина, ректора семінарії, зачитав листа від Високопреосвященного владики Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського. Звертаючись з привітальним словом та побажанням плідної праці, Митрополит зазначив, що «… діти часто залишені самовихованню і від цього страждає суспільство. Крім того, сучасна світова культура підриває основи інституту родини, тим самим погано впливає на основи природного й духовного середовища розвитку дитини».

 

Також владика висловив у листі сподівання щодо успішності цього заходу: «Надіюсь, що ваша плідна праця в міжконфесійному об’єднанні та зусилля держави допоможуть випрацювати та реалізувати найкращий спільний шлях для добра кожної нашої дитини, як Божого дару для родини, Церкви та держави.

 

Під час засідання представники духовенства та соціальних служб Львівщини ділилися досвідом та представили свої напрацювання щодо захисту дітей.

Зокрема, о. Ярослав Москалик, професор Університету Адама Міцкевича у м. Познані (Польща), наголосив у своєму виступі, що основним завданням подружжя та сім’ї є народження та виховання дітей. «Щоби могти дійсно черпати цю силу для виховання нащадків сім’ї, також потрібно зустрічатися в Церкві з Ісусом Христом у Святих Тайнах», – зазначив доповідач. Звертаючи увагу на роль держави у вихованні дітей, о. Ярослав зазначив, що «... лише по-справжньому захищена державою сім’я може народжувати дітей і не боятися за їхнє майбутнє. Натомість сім’я може віддячити державі належним вихованням дітей».

 

У свою чергу Володимир Лис, керівник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації, розповів, що згідно із статистичними даними «... серед 4500 дітей, які перебувають в інтернатах на Львівщині, лише 500 з них є сиротами, всі інші мають живих батьків». На думку чиновника, «...основним завданням Церкви і держави є право на виховання дітей в сім’ї».

Варто сказати, що на зустрічі були присутні священики різних християнських конфесій м. Львова, що свідчить про актуальність та важливість цієї теми для Церков.

 

На завершення семінару, Анна Боднар, голова УБНТ, від імені організаторів подякувала усім за участь у семінарі та закликала до ще більш тіснішої співпраці, задля злагодженої координації діяльності Церкви і держави, направленої на захист дітей.

 

Підсумком зустрічі стало прийняття спільного звернення учасників семінару до голів Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua

Переглянути фоторепортаж Медіа-центру ЛДС: