У Львові проведуть семінар «Митрополит Андрей Шептицький в пам’ятках історії та культури»
  • Пон, 21/09/2015 - 09:37

22 вересня у Львівському музеї історії релігії розпочинає роботу тематичний семінар за програмою підвищення кваліфікації наукових співробітників музеїв України «Стан, проблеми та перспектива розвитку музеїв України». Він присвячений 150-річчю з дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.
 
 Організатори семінару – Львівський музей історії релігії, Інститут публічного управління та державної політики Національної академії керівних кадрів культури і мистецтва. Серед учасників – директори та наукові співробітники заповідників, історичних, краєзнавчих, художніх, етнографічних музеїв Харкова, Запоріжжя, Кіровограда, Умані, Маріуполя, Новомосковська (Дніпропетровська область), Святогірська (Донецька область)…
 
У програмі – виступи науковців Музею історії релігії. Вони поділяться своїми дослідженнями щодо постаті митрополита Андрея Шептицького, розкажуть про формування колекцій, створення виставок українського Мойсея, зокрема нині діючої виставки «На скелі віри», ознайомлять з побудовою і роботою експозиції музею «Ті, що рятували світ» (філія ЛМІР).

    24 вересня семінар проходитиме у меморіальному будинку – Палаці Дуніковських – Національного музею у Львові. Учасники навчання зможуть оглянути палац, побачити виставку «На пошану Основнику»,почутивиступи наукових співробітників Національного музею.
 
    Робота семінару відбуватиметьсяй у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ та Українському католицькому університеті. Викладачі вестимуть мову про Андрея Шептицького як провісника екуменізму, реорганізатора та реформатора підготовки кандидатів до священства УГКЦ, спілкуватимуться на  інші теми.
 
Упродовж п’яти днів учасники стажування ознайомляться зіЛьвовом митрополита Андрея Шептицького, побачать театралізоване дійство «У прихистку Божої Ласки: Мати і Син» (за листами, спогадами графині Софії з Фредрів Шептицької та її сина митрополита Андрея), відвідають Музей та іконописну школу «Радруж» Українського католицького університету.

    Завершиться стажування 26 вересня навчально-пізнавальною екскурсією  – учасники побувають у Свято-Успенській Унівській лаврі Студійського уставу, а також ознайомляться з Меморіальним музеєм митрополита Андрея Шептицького.
 
телефони: (38032) 235 61 00, 235 70 07, 26148 22
 
Повідомила Ірина Цебенко,  – завідувач відділу Львівського музею історії релігії