У Львові проведуть свято української молоді «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер»
  • Втр, 23/07/2019 - 19:55

У понеділок, 29 липня 2019 року, у Львові в соборі Святого Юра відбудеться свято української молоді «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер», яке присвячено 154-й річниці з дня народження митрополита. Подію відвідають учасники з різних куточків України, а також країн, зокрема з Іспанії, Італії, Польщі.

Організатори повідомляють, що голова оргкомітету – Григорій Брунець – президент Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького, президент Благодійного фонду «Святий Юр».

У програмі вказано, що всі охочі зможуть взяти участь у Божественній літургії, у фестивалі української пісні «Голос Руси-України», у спортивному фестивалі «Український дух, гарт і перемога», у концерті духовної музики у виконанні квартету солістів камерного оркестру «Віртуози Львова», у молебні на прославу праведного митрополита Андрея, а також побачити виступ учасників міжнародної науково-практичної конференції тощо. Крім того, відвідувачі матимуть нагоду відвідати екскурсії в Святоюрський коплекс, в музей митрополита Андрея Шептицького, о. Маркіяна Шашкевича (ЗСШ №34).

Захід відбудеться за підтримки Громадської ради «Святий Юр», Центру національного виховання ім. Андрея Шептицького, Всеукраїнської громадської організації «Союз українок», Національного університету «Львівська політехніка», Львівської обласної державної адміністрації та Львівської архиєпархія УГКЦ.

Форма одягу – українська вишивка. Нагородження учасників свята буде проводитися в соборі Святого Юра. Зауважимо, заявки на участь в змаганнях, конкурсах і фестивалях надсилати на електронну пошту gbrunets@ukr.net. Контактний телефон: (098) 219 39 17.