У Львові провели триденний семінар щодо профілактики узалежнення
  • Птн, 06/07/2018 - 18:57

З 4 по 6 липня у Львові, в Патріаршій курії УГКЦ, відбувався триденний семінар на тему «Вступ до профілактики на місцевому рівні» завдяки ініціативі Студії соціальних досліджень та ініціатив (Варшава) у співпраці з Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії (Дрогобич) і підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» (а також за підтримки проекту «Профілактика узалежнення серед дітей та молоді» Kindermissionswerk).

Загалом на семінарі були присутні польські експерти: Януш С’єрославський (Студія соціальних досліджень та ініціатив, Варшава), Кшиштоф Осташевський (Інститут психіатрії та неврології, Варшава), Славомир П’єтрзак (Муніципальне управління Вроцлава, Благодійний фонд позитивної профілактики), які поділилися корисною й актуальною інформацією з присутніми та досвідом роботи в цій сфері.

«Перш за все, ми хочемо допомогти узалежненим особам і їхнім рідним,  а також запобігти тому, щоб інші не ставали узалежненими. Під час робочих зустрічей прагнемо напрацювати стратегічну програму. Початкова ідея – розробити стратегічну програму для Львова та Львівської області, а пізніше розширити її на інші області в Україні. Крім цього, ми бажаємо використати базові елементи цього семінару для написання стратегічної програми тверезості в УГКЦ», – розповів про мету заходу о. Ігор Козанкевич, директор Благодійного фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ», голова соціальної комісії Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

За його словами, до участі в робочих зустрічах, семінарах були запрошені люди з різних сфер діяльності: лікарі, вчителі, соціальні працівники, священики, державні службовці, члени громадських організацій.

«Ми почали замислюватися над тим, як у нас працює профілактика, звідки взяти певні дані, адже в польських колег є багаторічний досвід проведення досліджень. В Україні, на жаль, не має багатьох досліджень, тому ми і не маємо точних даних», – поділився о. Ігор.

Додамо, що другий модуль планують провести в серпні. Крім того, є можливість профінансувати 14 осіб, які поїдуть до Варшави і зможуть побачити, як це працює (практично). Третій модуль відбудеться у вересні у Львові, а четвертий – у жовтні або в листопаді, на ньому учасники запропонують програму профілактики у Львові та Львівській області. Захід фінансують державні служби Польщі.