У Львові проводять семінар щодо вивчення та користування документами Церкви для формації у мирянських спільнотах
  • Срд, 11/12/2019 - 19:08

9–11 грудня 2019 року у Львові відбувається семінар для духівників мирянських спільнот та рухів УГКЦ «Вивчення та користування документами Церкви для формації у мирянських спільнотах».

Організатор заходу – Комісія УГКЦ у справах мирян. Місце проведення: Патріарший дім, вул. Хуторівка, 35б, конф. зал 231.

Перед учасниками виступає спікер Андрій Костюк – партнер адвокатського об’єднання «Павленко і Партнери», президент Nexia Україна, член Львівської колегії адвокатів, а також викладач кафедри філософії Українського католицького університету та Львівської бізнес-школи УКУ.

Загалом тренінг поділений на кілька тематичних блоків:

  • Навіщо Церкві втручатись в суспільні справи? Структури гріха і їх системна руйнівна діяльність. Як будуються і гинуть цивілізації? Християни як сіль землі: роль священників і мирян. Церковні документи – загальні напрямні але не детальні інструкції.
  • Принципи соціального вчення і методика їх застосування в конкретних обставинах. Справедливість, її види і від кого вона залежить. Любов: радикальний виклик, що Христос протиставляє світу, ключ до вирішення соціальних проблем. Солідарність і субсидіарність та що стається, коли їх бракує (на прикладі корумпованих суспільств)? Спільне добро і як його приватизувати?
  • Як це працює або ні? Історичні приклади: католицький робітничий рух, «економічне чудо» митрополита Андрея Шептицького, Іван Павло ІІ і польська «Солідарність», дилема Латинської Америки, чому мало що вдалося в Україні з часу незалежності?