У Львові пройшли урочистості з нагоди канонізації Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ
  • Втр, 06/05/2014 - 00:46

4 травня Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, очолив Божественну Літургію в Архикатедральному соборі Святого Юра. Саме з неї розпочались заплановані урочистості з нагоди канонізації Папи Івана ХХІІІ та Папи Івана Павла ІІ, що відбулася 27 квітня у Ватикані.

Під час Божественної Літургії владика Ігор виголосив проповідь, у якій підкреслив важливість дбати про красу душі так, як дбали мироносиці. Проповідник зазначив про їхню велику любов до Спасителя, жертовність і вірність. Насамкінець Митрополит закликав: «Плекайте глибоку віру в Бога, поширюйте любов до Сина Божого, його пресвятої Матері та святих Покровителів! Моліться за наш народ, за Україну, за мир, спокій у наших родинах та в нашій державі!

О 18:00 в Архикатедральному соборі Святого Юра відбувся фестиваль молодіжних хорів, присвячений канонізації Папи Івана ХХІІІ та Папи Івана Павла ІІ.

Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, сердечно подякував учасникам та заохотив до творчої праці, якою б вони прославляли Бога та рідний край.

Під час фестивалю відбулися виступи:

- хору гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла (керівник – Квітослава Трояновська);
- хору «Слідами Херувимів» храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії (керівник – Христина Павлик);
- хору храму Блаженного Миколая Чернецького
(керівник – Олена Денис);
- хорової капели «Джерела Розточчя» Львівського національного аграрного університету (керівник – Марія Мандзак);
- хору «Серафими» храму Воскресіння Господнього (керівник – Марія Шийка);
- хору Українського католицького університету (керівник – Олена Денис);
- молодіжного хору Архикатедрального собору Святого Юра (керівник – Наталія Капітан).

У приміщенні Львівської міської ради 5 травня 2014 року відбулись урочисті заходи, присвячені двом нещодавно канонізованим римським архиєреям  – Іванові ХХІІІ та Іванові Павлові ІІ.

Заходи розпочались молитвою в приміщенні каплиці міської ради, де були також виставлені реліквії святого Івана Павла ІІ – ризи, в яких він служив та євхаристійна чаша.

Після вступного слова капелана Львівської міської ради о. Павла Дроздяка учасники мали нагоду послухати доповіді, присвячені двом постатям Католицької Церкви в контексті їхнього зв’язку з Україною.

Заходи зі вшанування двох святих організувала Львівська архиєпархія УГКЦ спільно з управлінням внутрішньої політики Львівської міської ради та видавництвами «Свічадо» і «Місіонер».

Джерело: www.ugcc.lviv.ua / РІСУ