У Львові розпочали святкування 125-ої річниці від дня заснування Згромадження Сестер Служебниць
  • Суб, 27/08/2016 - 16:20

Сьогодні, 27 серпня 2016 року, в Архикатедральному соборі св. Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5) Архиєрейською Божественною Літургією Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії урочисто розпочало святкування 125-ої річниці від дня свого заснування.

Божественну Літургію звершив Митрополит Львівський Ігор у співслужінні із Високопреосвященним владикою Володимиром, Архиєпископом і Митрополитом Івано-Франківським, Преосвященним владикою Володимиром, Єпископом-помічником Львівської архиєпархії, Преосвященним владикою Йосафатом, Екзархом Луцький, Преосвященним владикою Богданом, Єпископом-помічником Стрийської єпархії, Преосвященним владикою Василем, Екзархом Харківським та численним духовенством.

Виголосив проповідь владика Володимир, котрий подякував Згромадженню Сестер Служебниць: «Дякуємо, сестри, за служіння в захоронках, катехизацію в парафіях, за опіку над хворими людьми, за працю з дітьми-сиротами, за провід літніх таборів для дітей та молоді. Божий люд вдячний вам за численні реколекції, за той час тиші, в якій народжуються великі речі. Варто згадати служіння в Апостольських Нунціятурах в різних країнах та діяльність в навчальних закладах чи церковних структурах УГКЦ. Також ви красою і естетикою «преображуєте» храми. Тут ще може бути довгий перелік…Особливо дякуємо за ці моменти, коли ви не почули елементарної людської вдячності. Дякуємо за ваше багатогранне служіння, зокрема, у нашій Львівській архиєпархії». У кінці проповіді архиєрей наголосив: «Завжди пам’ятаймо чудовий клич: Слава Богу, честь Марії, нам мир».

По завершенні Божественної Літургії Згромадженню Сестер Служебниць було вручено подячні грамоти від Стрийської єпархії та від Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ. Опісля, генеральна настоятелька с. Тереза Слота від імені усіх Сестер Служебниць подякувала архієреям, священнослужителям та усім присутнім, а відтак, на згадку було зроблено спільну світлину.