У Львові створили сайт, який допомагатиме дітям-сиротам знайти родину
  • Чтв, 17/04/2014 - 12:26

У Львові волонтери створили сайт «Я чекаю на тебе…», метою якого є допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, знайти родину.

Про це сьогодні під час презентації сайту повідомила його розробник Галина Михайляк.

Вона зазначила, що сайт працює уже з вересня, однак поки про нього знають мало людей. «Я чекаю на тебе…» можна знайти за адресою ditu.lviv.ua. На ресурсі є усі дані про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, м. Львова. За словами Галини Михайляк, сайт розробляли для зручності тих, хто хоче всиновити дитину.

«Тепер люди не повинні відразу звертатися у районні ради, щоб дізнатися, які діти знаходяться на обліку», – зазначила вона.

На головній сторінці «Я чекаю на тебе…» є інформація про сам проект, коротка статистика про дітей-сиріт. Також на сайті можна ознайомитися із новинами про прийомні сім’ї Львова, даними про різні форми сімейного влаштування. Через спеціальні посилання можна підписатися на новини ресурсу у соцмережах. Також тут є фото та дані дітей, яким потрібна родина.

«Першими ідуть хлопчики, потім – дівчатка. Тут є їхні фотографії, загальна інформація про вік, наявність братів чи сестер (якщо є) і форми сімейного влаштування цих дітей», – розповіла Галини Михайляк. Вона додала, що тут є діти різного віку – наймолодшому малюку – рік і два місяці, найстарішій дитині – 17 років.

На останній сторінці є контакти відділів у справах дітей, куди люди можуть звернутися, якщо вирішать створити для дитини сім’ю.

Начальник відділу у справах дітей Львівської міськради Ростислав Тимків зазначив, що зараз у Львові 57 дітей потребують влаштування у сімейні форми виховання, однак на сайті є лише 26 дітей. Дані про деяких з них не розміщують через те, що діти самі не хочуть цього.

Він додав, що сайт постійно оновлюють: одні діти знаходять родини, з’являються й нові, що шукають батьків.

Джерело: ЗІК