У Львові триває зустріч Синкелів у справах монашества УГКЦ
  • Чтв, 18/10/2018 - 15:26

17-18 жовтня 2018 року у Свято-Іванівській Лаврі Студійського Уставу у Львові тривають збори Синкелів у справах монашества УГКЦ.

Зустріч розпочалася увечері 17жовтня спільною Вечірнею у колі монашої спільноти, яку очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський. Участь у зустрічі беруть також Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, та Преосвященний владика Михаїл, Екзарх Одеський.

Митрополит Львівський звернувся до монашества зі словом настанови для успішного служіння Богові та людям через особливе пізнання Господньої близькості: «Ми повинні шукати способів, щоб приближатися до Бога, сердечніше Його любити, прославляти, покланятися Йому. Це – наше першочергове завдання і відразу до цього питання любові та поваги у наших спільнотах. Відношення настоятелів до осіб спільноти та відношення ченців та черниць між собою». Через розуміння Бога як Батька можна глибше пізнати Його любов та відчути глибину прощення гріха.  Це відтак є прикладом стосунку і в спільноті: «Ми завжди оточені нашими ближніми, ті, що з уряду, повинні прикладати зусиль, щоб чинити добро ближнім. Коли необхідно давати зауваження, когось картати – необхідно це чинити з любові».

Після Вечірні продовжилася зустріч синкелів, на якій обговорювали питання стану та розвитку монашого життя у єпархіях УГКЦ в Україні та закордоном. На з’їзд прибули, зокрема, синкели з Перемисько-Варшавської Митрополії та Єпархії святого Володимира з Парижа.

В особливий спосіб на зустрічі обговорили питання душпастирства покликань до монашого життя.

Світлини