У Львові УМХівський Миколай завітав до НРЦ «МРІЯ»
  • Срд, 21/12/2016 - 18:17

ЛМГО «Українська молодь -  Христові», 19 грудня 2016 р,  вкотре, у приміщенні інтернату, організувала свято Миколая для особливих вихованців  «МРІЇ».

УМХівці підготували для діток виставу до святого Миколая, а родзинкою свята стала роздача діткам дарунків, які напередодні у листах просила малеча у доброго старця.

Своїм враженнями від організації масштабного свята ділиться керівник харитативного відділу УМХ Маряна Матвіїв:

Незважаючи на те, що кількість дітей збільшилась, порівняно з минулим роком, листи розлетілись за кілька днів. Перші думки – ВАВ, круто, фантастика. Але насправді розумієш, що так діє Бог разом зі Святим Чудотворцем.

Далі процес пошуку подарунків, дзвінки від наших помічників з уточненням росту, розміру взуття і одягу дитини. Дякую педагогу-організатору Лілі, котра допомагала у вирішенні цих питань, вивчаючи малечу.

9 грудня перші подарунки привезли на Пекарську, 13, а з 14 грудня запрацювала і фабрика Святого Миколая. Велике дякую всім ельфам, котрі приходили у визначені дні пакування. Насправді, зробити 237 подарунків, а також окремо пакунки з солодощами і фруктами – це великий шмат роботи. Тому у кожного була своя важлива роль у цьому процесі.

Дякую людям, котрі активно долучилися: приносили мийні засоби, канцтовари, одяг, а також робили фінансові внески. За кілька днів до придбання фруктів коштів було небагато і я почала хвилюватися, що ж буде потім. Проте в останній момент все налагодилось, навіть купили більше мандаринок, ніж зазвичай. І знову розумієш - Бог “рулить”! Окрема подяка помічникам за купівлю і доставку фруктів.

Дякуємо отцям та парафіянам церкви Зіслання Святого Духа с. Наварія, котрі напекли кожній дитині пряників-миколайчиків. Дякуємо отцю Івану Левицькому, ЧНІ, настоятелю монастиря св. Альфонса за те, що допоміг бусом перевезти всі подарунки до школи.

Дякую театральному відділу УМХ, зокрема Олі Лозинській та Оленці Кендзьор, які зібрали людей і організували чудову виставу з Миколаєм і ангелами під супровід гітари.

Опісля перегляду вистави - роздача подарунків, щасливі і усміхнені діти. В той момент забувається втома, всі проблеми і клопоти, які виникали у процесі підготовки. Творити добро у цьому світі просто, а разом великим гуртом небайдужих людей - ще простіше!

Велике “ДЯКУЮ” висловлюю всім помічникам:

Мальтійській службі допомоги, компаніям сфери IT та їхнім працівникам (Андрієві Сиваку і компанії Cypress, FreezePro Software, WebCodium), працівникам NBS Lviv, TicketsUa, Ківіфітнес, мовної школи Lifestyle, ПАТ «Платинум банк», вчителям школи №100 та усім-усім, хто брав листи.

Особисто від себе та від усієї спільноти УМХ ДЯКУЮ усім вам, наші любі помічники. Ви всі неймовірні і я вдячна Богу за кожного з Вас!

Свято Миколая – це чудово, але дуже добре приділяти цим дітям свій час не тільки раз  у році. Тому заохочую Вас долучатись до відвідин дітей за межами Львова, в області, а також щонеділі дарувати любов і доброту вихованцям НРЦ «Мрія», адже вони  цього потребують, як ніхто інший!

Фото - Андрій Бомчик, Христина Кутнів і Роман Паранчук
Надія Кузик, прес-секретар  ЛМГО «УМХ»