У Львові відбудеться Міжнародна наукова конференція «Богопізнання: Схід – Захід. Догматичні та духовні виміри»
  • Срд, 01/10/2014 - 00:23

9-10 жовтня 2014 року на Філософсько-богословському факультеті Українського католицького університету відбудеться Міжнародна наукова богословська конференція «Богопізнання: Схід – Захід. Догматичні та духовні виміри».

Головними доповідачами будуть відомі богослови Andrew Louth (Ендрю Лаут), Edward
Farrugia (Едвард Фарруджа), Robin Darling Young (Робін Дарлінг Янг), Theresia Hainthaler (Терезія Хайнталер), John Panteleimon Manoussakis (Джон Пантелеймон Мануссакіс), Martin M. Lintner (Мартін М. Лінтнер) з богословських факультетів Австрії, Великобританії, Італії, Нідерландів, Німеччини, Сполучених Штатів Америки. Очікується широкий тематичний спектр доповідей – від біблійних, догматичних та патристичних основ богопізнання до конкретних наслідків для християнської духовності та моралі, вибору богословського методу та богословської герменевтики.

Конференція матиме міжконфесійний характер: у програму включено понад 30 доповідей католицьких, греко-католицьких, православних та протестантських учасників із країн Центрально-Східної Європи (України, Польщі, Росії, Білорусі, Чехії, Словаччини, Словенії) та з дальшого зарубіжжя. Це уможливить спробу цілісного підходу до теми конференції з точки зору різних християнських традицій, збагатить дискусії, сприятиме взаємному пізнанню.

Дуже важливим елементом конференції саме для українського богослов’я стане представлення Європейської асоціації католицького богослов’я (ESCT) його президентом, професором о. Мартіном М. Лінтнером. Це послужить унікальною нагодою для створення українського регіонального представництва цієї організації. Крім того, зацікавлені богослови з України матимуть можливість долучитися до Асоціації через персональне членство.

Більше про конференцію можна знайти на сайті кафедри богослов’я: http://theologia.ucu.edu.ua/uk

ESCT (European Society for Catholic Theology) – заснована у 1989 році організація, що об’єднує європейських католицьких богословів – мирян і духовних осіб – які працюють у богословських інститутах, університетах, академіях, семінаріях, церковних та світських навчальних закладах.

Асоціація вже має регіональні представництва у дев’ятнадцяти країнах Європи. Метою організації є зміцнення богослов’я як академічної дисципліни,служіння як Церкві, так і суспільству через підтримку своїх членів та активний пошук відповідей на виклики, що постають перед християнською вірою та сучасною європейською культурою.